Какво да очакваме от Световната Среща на Българите? (Видео)

В Чикаго са регистрирани над двадесет формални (формални т. е. официално регистрирани) български организации с идеално цел (ОИЦ). 

 

************

 

Вижте видео запис на 3-та Неформална Среща на Чикагски Организации:

Третата Неформална Среща на ОИЦ се състоя в събота на 7 юли 2012 с главна цел „Обсъждане теми за дискусии на Световната среща на българите в Брюксел през ноември 2012 година”. Домакин на срещата бе БПЦ “Свети Иван Рилски – Чудотворец”.

 Повече снимки можете да намерите на:

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.492716254088162.132074.255987391094384&type=3

На срещата се обсъдиха актуални въпроси и проблеми, които да бъдат представени на вниманието на българския президент по време на Световната среща на българите в Брюксел. Почетен гост бе генералният консул на РБ в Чикаго – Симеон Стоилов.Независимо от съществуващите съмнения по отношение на ефективността на планирания форум на българите в чужбина през ноември, на 7-ми октомври 2012 ще се проведе нова среща на българските организации, бизнеси и обществено активни личности в Чикаго по време на сесия на Българо-Американската Асоциация, където ще бъде изготвен и специален документ, който да бъде представен в Брюксел. Ще бъдат избрани и представители на българската общност в Чикаго, които да присъстват на Световната среща на българите в Брюксел.

Чуйте тук аудио запис на 3-та Неформална Среща на Чикагските Организации 
(7-ми юли 2012):

 

Напомняме темите на предните две срещи: 

Първата Неформална Среща на ОИЦ се състоя през февруари 2010 с главна цел „Обсъждане възможностите за създаване на Български дом в Чикаго”.

Втората Неформална Среща на ОИЦ се състоя през април 2011 с главна цел „Обсъждане на българския културен пазар в Чикаго”.)
 

Екипи на
BG7 TV
в. “България СЕГА”
BG7 Radio