Магията на най-българското училище извън пределите на България

Предучилищните групи към училище «Джон Атанасов» са предпочитано място за децата от българската общност в гр. Чикаго. Този факт не е случайност, а логичен резултат от съвместните усилия на учители и родители в името на общата цел – овладяване на необходимите умения и навици за плавното и успешно преминаване в първи клас.
Независимо от изключителната заетост на малчуганите през седмицата, от големите разстояния и тежките зимни условия, всяка събота в обичайния час коридорите на колежа «Октан» са изпълнени със забързани, но усмихнати деца от различни възрасти. Най-нетърпеливи са най-малките, които още ненапуснали сградата след учебния ден, вече питат кога ще дойдат пак и кога е следващата събота, защото цяла седмица се оказва твърде дълъг период в очакване на нещо толкова приятно.
Амбициозният учителски екип с главен учител Гергана Милева и помощник-учители Румяна Колева и Десислава Тодорова работи с жар, вдъхновение и всеотдайност. Умелото съчетаване на учебния процес със забавни, игрови моменти, с изработването на различни образователни проекти, дава завидни резултати. Азбуката се усвоява с лекота, българската реч става все по-интересна и по-увлекателна. В учебните занятия водещ е високият професионализъм, съчетан с обич и грижа към всяко дете. Новите знания се поднасят в подходяща форма, изграждат се умения, подпомагащи изграждането на нашите възпитаници като личности с богата култура и завидна ценностна система. И въпреки че на повечето деца е трудно да съвместяват двата езика в ежедневието, те продължават старателно да пишат и смешно да произнасят буквичките от нашата азбука, да преразказват приказките за Хитър Петър, да рисуват и майсторят интересни проекти, да създават многобройни приятелства и трупат интересни преживявания – това е магията на най-българското училище извън пределите на България.
Училище “Джон Атанасов”, Чикаго
Снимки: Г. Милева и Е. Липкова 
в.”България Сега”
www.BulgariaSega.com