Ново признание за БУЦ „Знание”

Г-н Бойко Борисов- кмет на град София, който през месец  февруари  т.г. беше на официално посещение в Чикаго, прояви интерес към образованието на българските  деца  в Чикаго. Лили Паслиева,  директорка на Български Учебен Център “Знание”, го запозна обстойно с дейността  на Училище “Родна реч”. При срещата им тя му връчи току що излязлата от печат трета поредна книга на Център “Знание” -” Родна реч в Америка”, чиито автори са самите деца от училището.
Силно впечатлен от родолюбивото дело на учителите запазващи българския език, култура и традиции за израстващите далече от родината българчета, г-н Борисов обеща съдействие и подкрепа с учебна и художественна литература за училищата и Библиотеката в Шилер парк, където живее най-голямата българска общност в Чикаго.

При  последното си посещение в САЩ  съветниците на  г-н Борисов – д-р Милен Врабевски и г-н Радослав Точев, връчиха на г-жа Лили Паслиева поздравително писмо от Кмета на гр. София г-н Бойко Борисов,  за благородната дейност, която извършва Български Учебен Център “Знание”.
            
„Благодаря Ви за усилията, които полагате и приноса Ви за запазване традициите на българското образование. Пожелавам Ви да съхраните енергията и вдъхновението на професионалисти, осъзнаващи обществената значимост на своя труд.
          
За да има България толкова много свои граждани, избрали да живеят в други страни, значи тук нещо им липсва. Ще напрая всичко възможно това да се промени, а до тогава това, което можете винаги да имате със себе си е българския език, българската култура и традиции, защото те нямат граница. Важното е да ги пазим.
           
Убеден съм, че ще работите все така неуморно и всеотдайно за обучението на българските деца в Чикаго и ще ги подготвяте за бъдещето им на граждани на света.