НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА ДЕТСКОТО КИНО, ТЕЛЕВИЗИОНЕН ТЕАТЪР И ТЕЛЕВИЗИОННО ПРЕДАВАНЕ

Вие вече знаете, че светът на киното предлага най-прекрасните игри! Искате да научите нещо повече за него, да разкажете това, което искате да гледате, на внимателни помощници? Нетърпеливи сте да прочетете името си на екрана? Тогава нашата покана ще ви заинтересува!

Продуцентска къща “Кадър ТВ Вижън” и община “Сливница” организират

НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА ДЕТСКОТО КИНО,  ТЕЛЕВИЗИОНЕН ТЕАТЪР И ТЕЛЕВИЗИОННО ПРЕДАВАНЕ

“Светът в моите очи”

Първият национален детски  фестивал ще се проведе в гр.Сливница през месец май 2010 г. под патронажа на кмета на града инж. Георги Георгиев

Условие за участие в НФДК-2010г.
1.Във фестивала имат право да участват деца и юноши на възраст от 5 до 16 г., цели класове или индивидуални групи до 15 участника.
2.Участниците написват литературен сценарий за филм по собствена идея или случка. Теми за сценария: социалнa промяна, приятелство, културен плурализъм, толерантност, увреждане, миграция  и др. Литературният сценарий трябва да бъде до 5 страници формат А4, за игрален филм с времетраене 15 минути, тв театър и тв предаване.
3.Участниците сами избират актьорския състав и разпределят роли.
4.Сценариите трябва да бъдат изпратени до 15 октомври 2009 г. на адрес :juniorfilm@abv.bg, juniorfilm@mail.bg,
5.Селективна комисия от от драматурзи , режисьори, психолози и учители класират сценариите по тема.  Авторът на одобрения литературен сценарий, консултиран от професионалисти подготвя драматургичната основа на филм, който се заснема от екип на продуцентска къща “Кадър ТВ Вижън”.

Фестивалът ще се проведе в рамките на 5 дни през месец май  Екипите, създали  филмите, тв спектаклите и тв предаванията ще присъстват на фестивала със своите ръководители.

През фестивалната седмица ще се организират семинари и срещи с известни драматурзи, режисьори, оператори  и сценографи.

Екранните произведения ще  бъдат излъчени по ТВ.