Концерт за пиано в българското училище в Нейпървил

„Ново българско училище в Нейпървил“ организира празничен концерт по случай Международния ден на жените на 9-ти март 2019 година в голямата зала на училището. Тази година малките възпитаници на г-жа Теменужка Григорова от предучилищната група предизвикаха възторжените аплодисменти на гостите, когато в залата се лееха нежно обичаните песни за мама.
Но голямата изненада за всички дойде с концертното изпълнение на пиано от преподавателката по музика Мария Калоферова. Тя плени публиката с изпълнения на пиеси от композиторите Ференц Лист, Астор Пиацола, Александър Скрябин и фредерик Шопен. Мария е завършила Академия за музикално и танцово изкуство в гр. Пловдив в класа на професор Роксана Богданова. Специализира във Вроцлав и печели първи награди, като е лауреат на конкурси в България и Полша. След успешна творческа дейност с екипа на хор „Детска китка“ – гр.Пловдив, Мария Калоферова и екипът на хора печелят златния медал на Деветия световен хоров конкурс, посветен на мира, във Виена – 2018 година.
Пианистката има записи за БНР, рецитали и участия в концерти в България, Полша, Германия, Белгия, Финландия, Швеция. От началото на 2019 година г-жа Калоферова се присъединява към екипа на „Ново българско училище в Нейпървил“ с адрес: 1140 Raymond Drive, Naperville, IL 60563.
Мария Христова
специално за
в. „България СЕГА“