Аз обичам България

Учениците се подготвят за този празник от септември месец. С голяма радост заедно оцветиха важните исторически и географски обекти, като подготвиха свои проекти за два от тези обекти.
И ето денят дойде. Стаята  бе празнично украсена с българските символи, с портретите на революционерите дали живота си за свободата на България, с ученическите проекти, за които всички ученици се бяха постарали да изглеждат прекрасно.
Гости на празника бяха г-н Анчев – генерален консул на България в Чикаго, г- н Дулев – кмет на община Белене, Симеон Гаспаров от Съюз на Българските писатели, родители и приятели.
Празникът започна с малък концерт изнесен от детския хор на БУЦ “Знание“ с ръководители Теменужка и Ангел Жекови и със солист Момчил Жеков.

Децата развяваха българските си флагчета и разказваха с въодушевление за великите исторически личности и красивите природни обекти на България.

За всички, които се интересуват  за  българския език на своите деца- класовете са в събота от 9:30 до 12:30  за деца от  3 години до 12 клас. Има извънкласни форми по:  Испански о 8:30, Математика, Рисуване и Народни танци от 12:30. За детето си може да изберете и ON LINE обучение.

БУЦ „Знание“, Арлингтон Хайтс
502 W. Euclid Ave., Arlington Heights, IL
Tel. 1 847 858 9147
специално за в. „България СЕГА“