„Kоледа – свята си ти!“ – коледно тържество в Българско училище „Джон Атанасов”

Коледа – това е времето на новото начало, на истинското и неподправено щастие, на хилядите усмивки, на милионите грейнали очи…
Наистина залата, в която се проведе нашето тържество, се оказа тясна да побере всички родители, гости, приятели на училище „Джон Атанасов“, но пък за сметка на това ни беше широко на душите и сърцата, потопени отново в магията  на святата Коледа и уникалността на българския дух. Има неща, които не могат да се обяснят – те се чувстват, те се усещат и се съпреживяват. Всеки от нас вложи частица от своята емоция, зареди с нея учениците си и когато тази емоция се събра на едно място, беше невъзможно да не избухне и да не взриви публиката.
Коледната украса, красиво подредените и озвучени слайдове, бъднивечерската ни трапеза, придадоха задушевност и топлота на нашия празник.

Най-хубавото нещо на Коледа е това, че тя е споделена с най-близките ни хора. Ние споделихме нашето тържество с голямото семейство на БУ “Джон Атанасов” и със специалния ни гост – Дядо Коледа. За пореден път поляхме българския си корен с много обич, за да е здрав и да ни дава сили.
 С прекрасно настроение малки и големи ученици изпращаха своите коледни послания за доброта, за здраве, за плодородие чрез песни, стихове, танци, благословии, драматизация. От сцената нашите певци, танцьори, актьори раздаваха добрина и получаваха удовлетворение от това, че са направили някой щастлив, че са накарали присъстващите да усетят в сърцето си топлината на Коледния празник.
След тържеството се почувствахме щастливи и умиротворени, не само защото бяхме завладени от Коледния дух, а защото в мислите си, се бяхме пренесли там, на онова свещено място, което наричаме – Родина.
Щастлива и благословена 2019 година!
                 
Виолета Петрова – БУ „Джон Атанасов“, гр. Чикаго
специално за в. „България СЕГА“