Едно писмо до Дядо Коледа…

„Мили Дядо Коледа… Аз не искам подаръци и лакомства тази година. Искам само за Коледа да си отидем до България, при дядо и баба. Ние живеем в Америка и си имаме всичко, но си нямаме баба и дядо… Изпращам ти едно българско сърце. Обичам те! Александър..”
Това беше последното писмо, което тайничко отворихме на Коледното тържество в детска градина “Синьото мече”. Коледната фея ни пренесе със своята вълшебна пръчица в работилницата на Дядо Коледа и тъй като на Коледа стават чудеса – детските пожелания се сбъднаха. На сцената бяха всички малчугани от градината – от 2 до 7-годишните. Те пяха и танцуваха като своите любими играчки – миньони, смърфове, супергерои, русалки и други. И когато Александър прочете своето писмо – чудото стана и се пренесохме в България. Малките възпитаници на школата за народни танци към градината “Весело хорце” се превъплътиха в коледари и сурвакари. Те наричаха за здраве и берекет и развълнуваха многото родители и гости.
Весела Коледа и Щастлива Нова година от екипа на детска градина “Синьото мече”! Нека има радост и щастие за всички! И най-важното – ДА СА ЗДРАВИ ДЕЦАТА!

Росица Дамянова
Директор на детска градина “Синьото мече”
специално за в. „България СЕГА“