Устата натри носовете на младите си колеги (ВИДЕО)

Преди броени дни певецът-шоумен Иван Динев, по-известен и познат като Устата, презентира последното си парче, озаглавено „Дебел“. В него той запретва ръкави и разкрива пълния си потенциал, като мимоходом отвя главите на младоците в хип-хоп и рап сферата.
Като идея проектът за песента се ражда преди години, но изчаква търпеливо докато му дойде времето, за да избухне като истински фойерверк. И точно това се случва в момента с парчето, което, докато четете тези редове, набира популярност и печели хорското одобрение. 
Текстът може да се определи като провокативен, наситен с ирония, но и истини, които изпълнителят не се страхува да каже на всеослушание. В него рапърът подкача дори актуалния Криско, към когото не таи особени симпатии и добри чувства.
От доста време насам Иван коментира, че днешния рап и хип-хоп са повече „чалга“ дори и от самия поп-фолк, затова решава да покаже и припомни на съвременните български тийн идоли с какво всъщност се характеризира жанра и как трябва да звучи този тип музика. Така „чалга-рапърът“ (както Устата се самоиронизира) създава „Дебел“ и след дългото комерсиално звучене, с което изпълваше репертоара си, показа на какво е способен.
Резултатът е провокация на високо ниво, която е по силите на малцина. Едва ли ще се намери смелчага от сегашните млади български артисти, който да отвърне на скорострелното рапиране на Устата, което наброява 8,9 срички в секунда… Опасно близо до най-добрия бял рапър Еминем, който умее да „реди“ 9,6 срички в секунда.
„Тръгвайки да пиша текста на парчето, си казах: „Аз защо не взема да си вкарам всички голове, които искат да ми вкарат, да взема да напиша малко самоирония – „много съм дебел, защо, защото не спряхте да ме храните“. То е хем самоирония, хем атака. Реших, че ще направя парче за мой кеф, така започва и текстът. С думичките по-нататък стрелям и предизвиквам новите актуални чалга-бойс, скрити зад етикета „рапъри“, коментира Иван Динев пред телевизия „Планета“.
Той определя „Дебел“ като парче срещу тъпата българска музика.
Назад в годините той самия е ставал жертва на атаки и нападки заради дуетите му с поп-фолк изпълнители; за това, че е комерсиален и за облеклото си.
Сега обаче той се продължава смело напред, без да обръща внимание на завистниците и се готви за предстоящия концерт „17 години телевизия „Планета“, на който ще бъде водещ.

Никол САШОВА
в. „България СЕГА“