За да ходи детето с желание на училище

Направете така, че детето ви да обикне училището

Ако сте сред родителите, чийто дете не ходи на училище с желание, тези съвети ще ви помогнат да се справите с този проблем.
Не забравяйте, че децата попиват всичко, което излиза от устата на възрастните и правят най-различни асоциации, които на вас може би ще се сторят невероятни.
– Добре е да коментирате пред него само хубави и интересни спомени от ученическите си години.
– Отнасяйте се към училището, учителите, учебния процес с уважение, ако искате детето ви да обича училището, да е добър ученик и да ходи с желание на училище.
– Избягвайте да коментирате пред детето проблемите и забележките, които имате към учителите, училището или каквото и да било друго свързано с учебния процес, тъй като по този начин ще насадите негативни мисли у него.
– Средата, в която малкият ученик ще попадне е от огромно значение.
– Преди да запишете рожбата си в училище би било добре да проучите кое е най-доброто учебно заведение във вашето населено място.
– Освен на съучениците, трябва да обърнете сериозно внимание и на преподавателите.
– За повечето първолаци първият учебен ден е стрес, както и всяко ново нещо, с което се сблъсква за пръв път. Стресът с училището ще се намали значително, ако детето ви е посещавало детска градина.
– В случай, че детето ви категорично заявява, че не желае да ходи на училище би било добре да разберете каква е причината за това.
Не е изключено някое от останалите деца да го тормози, а детето ви да се срамува да сподели.
– Проявявайте интерес към учебния процес и помагайте на детето си при подготовката. Така то ще се чувства винаги сигурно, че знае и може. Ще е активно и ще иска да показва знанията си в клас.
– Връзката родител-учител-дете е важна. Не пропускайте да се информирате как е детето ви в училище.
– Участвайте с детето си в училищния живот. Това ще го направи гордо и щастливо.
Ако за вас училището е важно, то и за детето ви ще бъде.

Учбните занимания за деца от 3 год. и 1-ви до 12 клас са в събота. Имаме група за бързо ограмотяване, а за заетите деца ON LINE училище.

БУЦ ”Знание”, 502 W Euclid Ave., Arlington Heights
БУ ”Родолюбие” 1352 S Cumberland Ave., Park Ridge
Тел. 1(847)858 9147
специално за в. „България СЕГА“