Семейство губи и трите си деца на спирка на училищен автобус

Трима братя и сестри бяха убити, а друго дете ранено на училищна автобусна спирка в Индиана във вторник сутринта, съобщи щатската полиция на Индиана.

Автобусът е бил спрян с изтеглен светещ знак „стоп“ и мигащи аварийни светлини. В момента, когато децата са прекосявали пътя, за да се качат на автобуса, те са ударени от 2017 Тойота „Такома“.

Шофьорката, 24-годишната Алиса Шъпърд, е обвиняема по случая, довел до 3 невинни жертви – близнаците на 6 години (Ксавиер и Месън Ингъл) и тяхната 9-годишна сестра (Аливия Стол).

„Какво да кажеш в такъв момент на по-малкия си брат? Той загуби не едно, а всички свои деца!“, споделя чичото Елджин Ингъл.

Според първоначални данни на полицията не е имало спирачен път преди колата да удари децата, което поражда съмнения за разсеяност на водача.

Трагедията довела до загубата на три деца в едно семейство трябва да послужи и като важен урок за родители, водачи, училищни служители, понеже безопасността на децата е дълг на всички.

Със сигурност, никой нормален човек не се събужда с мисълта и желанието да прични такава огромна човешка трагедия, но всеки ден трябва да имаме на ум, че едно от най-опасните места в САЩ са пътищата, а една от най-рискованите и страшни дейности е шофирането на превозно средство. Всяка година в САЩ загиват над 40 000 души в пътно транспортни произшествия и стотици хиляди получават травми, някои от които за цял живот. За това всеки един член на семейството трябва да е максимално информиран по този жизнено важен въпрос, за да не стане част от зловещата статистика.

За предотвратяване на подобни инциденти могат се предриемат редица мерки, като например:

–    Когато шофирате, цялото Ви внимание и концентрация трябва да са отдадени на безопасното управление на атомобила.
–    Когато пред Вас има спрял училищен автобус с изтеглен светещ знак „стоп“ и мигащи аварийни светлини Вие трябва да спрете! Такъв е законът във всички щати и този инцидент е показателен защо въобще съществуват тези правила.
–    На децата трябва непрестанно да се напомня колко е важно да се оглеждат за преминаващи автомобили преди да пресекат улицата.

Нашите мисли и молитви са насочени към семейство Ингъл, потърпевшите в тази голяма трагедия, към която са съпричастни всички, които имат малки деца.

Надя Минкова
в. „България СЕГА“