Искам да съм в 1-ви клас

Ако търсите да намерите най-добрия учител за вашето първолаче, ако искате детето ви да попадне в добри ръце в 1 клас – осигурете си място в класa на г-жа Нанева.

За г-жа Нанева с благодарност:
Г-жо Нанева, вие спечелихте сърцата не само на децата, но и на нас родителите, още от първият учебен ден на 1-ви клас, а това беше преди четири години. Всички слушаха в захлас като омагьосани. Това го може само истинският учител, този който е роден и има призванието да бъде такъв. Благодарим ви за търпението, за грижите и безкрайна обич, с която учите децата ни на българското четмо и писмо. Благодарение на Вас, децата ни идват на Българско училище всяка събота! Семенцата на знанието по български език са посяти от Вас! Благодарим ви безкрай!
Мария Недев и родителите на 4-ти клас.
За информация и записване- 1 847 858 9147

Kакво да очакваме в първи клас?

Няколко съвета, които ще ви помогнат да подготвите детето си за онова, което го очаква в училище, така че то да грабне раницата с радост и да поеме по пътя на учението.

1. Да споделяме спомените си от нашето детство
Изключително позитивно се отразява върху децата да им разказваме за времето, когато и ние сме били малки и сме ходели на училище.
2. Детето да се чувства гордо от това, че е пораснало
Първи клас е първото изпитание на порастването, първата височина, която детето трябва да преодолее. Нека да поемат новите си отговорности с гордост, а не със страх или с натякване – “Ще си ученик, а нищо не знаеш”, “ще си ученик, а още се окапваш, напикаваш, не можеш да си връзваш връзките на обувките” и т. н. Желателно е да се избягват такива натяквания, защото не оказват стимулиращо, а точно обратното – демотивиращо, влияние върху детето.
3. Кой съм аз?
Детето трябва да знае кой е – трите си имена, адреса, телефонния номер, пълните имена на родителите си.
4. Не плашете детето с училище!
Много родители на деца в предучилищната възраст имат странни методи за възпитание, постоянно казват на детето, че ако прави това или онова децата ще му се смеят в класа; че ако не се научи да смята до десет няма да го вземат в първи клас; че ако не се научи навреме да чете ще бъде повтарач… Едва ли такива думи ще изградят положителна нагласа и ще приготвят детето да тръгне с желание на училище.
5. Научете детето да подрежда вещите си и да е самостоятелно
Сега е моментът детето да се научи да подрежда книжките и играчките си – като големите. Досега може да е подреждало стаята с помощта на мама, сега вече малко по малко трябва да се научи да слага собствените си вещи на съответното им място и да носи отговорност за тях – да не ги забравя и губи.
6. Научете детето да говори ясно и високо
Това е много важно за самочувствието на малчуганите в първи клас. Дори да не е много сигурно в отговора, по-добре е да вдига ръка и да споделя мнението си, отколкото винаги да си мълчи и да отговаря тихо и неуверено, когато го попитат.
7. Научете детето да бъде вежливо  и да се справя с разочарованията
Разочарования и загуби има дори още в първи клас и децата трябва да се научат да се справят с тези емоции. Вълшебните думи като “благодаря”, “моля”, “извинете“… трябва да влязат в активния речник на детето. У дома да наблегнем на учтивите форми повече, да избягваме заповедните конструкции и да даваме възможно най-позитивен личен пример.
8. Изберете най-добрия учител за своето дете
Днешните деца са много умни и в момента, в който усетят, че ги принуждават да зубрят безсмислени неща, губят мотивация и започват скрито или тайно да се бунтуват. Учителят трябва да успее да насочи любознателността им към нещо градивно увлвкателно и интересно, за да ходи детето с желание на училише и на научава всичко бързо и лесно.
За вас и вашите деца, скъпи родители, 1-ви клас ще е удоволсвие и радост с г-жа Нанева, която ви очаква с нетърпение в БУЦ”Знание”- 502 W Euclid Ave., Arlington Heights.  (847)858 9147

БУЦ „Знание“
специално за в. „България СЕГА“