И ний сме дали нещо на света

С прекрасно тържество БУ ”Родолюбие” в Парк Ридж завърши поредната 11 учебна година. С настроение, цветя  и усмивки започва тържеството, което бяха подготвили децата за края на учебната година и празникът на българските буквички.

24-ти май е един от онези специални, светли дни в годината, които носят много гордост, че сме българи и благодарност към двамата свети братя – Кирил и Методий за великото им дело.
“И ний сме дали нещо на света – на вси славяни книга да четат”, са думи, които изпълват сърцата ни с гордост и преклонение.
На празник като този, можеш най-силно да усетиш силата на вълненията в училище. Онази празничност. Онзи дух. Гласовете на децата, които рецитират стихотворения, пеят песни, танцуват и кичат с венци портрета на Кирил и Методий.
Родители и гости бурно аплодират всяко детско изпълнение. Децата са научили стихчета, песни и с гордост разказват за българската история. А танцьорите изправиха всички в залата на крака. Отлично се бяха готвили през цялата година в клубът по танци и сега искаха да покажат колко много знаят.
Възторг, цветя и трепет в сърцето изпълват този най-българск празник.
Весело лято, мили деца! Почивайте, растете и събирайте нови сили за есента, когато отново ще ви посрещмат любимите учители и приятели.

БУ”Родолюбие’, Парк Ридж
1352 S Cumberland Ave., Park Ridge
специално за в. „България СЕГА“

Започна записването за 2018-19 учебна година за детските групи и  класовете от 1 до 12 клас. Освен класовете в училще може да изберете и онлайн обучение.  За изформация и записване (847) 858 9147