Щастлива развръзка в случая с изчезналите български момичета

Днес, 23-ти май, 2018 година, детектив сержант Блевинс (Blevins) от полицейското управление на Арлингтън Хайтс (Arlington Heights Police Department) даде следната информация за в. „България СЕГА“:
Натали Наскова и Велина Шентова са се върнали невредими по домовете си вчера следобяд. Като повод за изчезването си са посочили лични причини. Мотивът за връщането е бил планирано пътуване през лятото до България. Те бяха обявени за изчезнали на 9-ти май 2018 г. През това време  са били в дома на свой приятел в Чикаго. Сержант Блевинс (Blevins) още веднъж потвърди, че латиноамериканската банда „Latin Kings” нямат връзка със случилото се. (Напомням, че и в предишния наш материал  от полицията в Арлингтън Хайтс отрекоха да са давали подобна информация на медиите).
През всички тези трудни за семействата на Натали и Велина дни, те не бяха сами. Зад тях беше българската общност. Всеки желаеше да помогне с нещо, било то даже със споделяне на информация на своята фейсбук стена. Тук искам да отбележа особените заслуги на уважавания журналист и писател Симеон Гаспаров, който отрази тази новина по професионален, обективен и човечен начин.  Похвала заслужават също и колектива на BCS „Magura” – Arlington Heights.
Освен проявите на човещина и състрадание, обаче, както много от Вас вече знаят, за пореден път едни и същи жълти „журналисти“ използваха бедата на наши сънародници като повод за неадекватните си изяви. Подобно поведение е грозно, непрофесионално , безотговорно, неетично и недопустимо. Надявам се нашата общност да се обедини за решаването на този важен проблем, който съществува вече от няколко години.
Целият екип на в. „България СЕГА“ споделя радостта на родителите, роднините и приятелите на Натали и Велина, защото най-важното е, че момичетата са живи, здрави и у дома.

Светлозар Момчилов
в. „България  СЕГА“