Свързано ли е изчезването на двете български тийнейджърки с криминалната организация The Latin Kings?

Живеем в жесток и опасен свят. Всеки ден, всяка минута, някъде по земното кълбо се извършват по десетки престъпления, променящи съдби, преобръщащи или отнемащи животи. С течение на времето еволюирахме в способността си да причиняваме болка и да нараняваме, като междувременно превърнахме планетата си в несигурно място, в което никой не се чувства достатъчно защитен. Няма по-голям звяр от човека и не ще се намери по-омразна постъпка от неговата. Водени от гняв, алчност, желание за мъст, жажда за власт и сбъркана идеология хората сме способни на отчаяни действия без да задаваме въпроси или да му мислим много. А от ден на ден провиненията и закононарушенията нарастват. Терористични атаки, нападения, убийства, отвличания, трафик на хора, кражби, изнудвания… Това са едва част от „способите“, с които си служим, за да се облагодетелстваме и да постигнем целите си. Днес просто не признаваме граници и закони. Склонни сме да жертваме невинни животи, за да получим желаното, защото загубихме два от най-ценните човешки фактори – съвест и вина. Лошото е, че вместо да се опитваме да се поправим, ние се обединяваме в злото, създавайки банди и дори цели организации, които да сеят страх и ужас.
Една такава криминална организация е The Latin Kings, която е сочена за най-голямата и опасна латиноамериканска криминална групировка в света. Тя води началото си от 1940 година и е основана в Чикаго от шепа хора, целящи да бъдат в полза на съотечествениците си, но не след дълго поема в различна посока и се превръща в заплашителен строй с огромни размери.
На днешна дата различни медии спекулират, че именно The Latin Kings са замесени в изчезването на двете български момичета от Ветровитият град, макар полицията да не е давала подобна информация на медиите. Използвайки добре познатия похват, с цел привличане на зрителското внимание, таблоидите продължават да тиражират новината, придавайки й шокираща сензационност, която само сее излишно притеснение сред близките на момичетата.

Това, което със сигурност се знае е, че търсенето на 16-годишната Натали Наскова и 18-годишната Велина Шентова продължава вече с дни и все още няма резултат. И двете са обявени за издирване от властите и всички се молят, че в най-скоро време ще бъдат открити.
Момичетата учат в „Rolling Meadows High School” и по данни на полицията, преди да се загубят следите им, последно са видени в училището. Повечето съученици на българките не знаят нищо за случилото се, но някои от тях са споделили, че са виждали едната от тях с по-възрастен мъж от латино произход на бензиностанцията на Арлингнтън Хайтс.
Натали Пенчева, майка на 16-годишната българка в неизвестност, се надява, че това е просто бунтарска проява на хлапашки нрав и че двете приятелки ще се върнат живи и здрави. Не изключва вероятността просто да са отдали на детска щуротия и да са предприели авантюристично бягство от дома и в такъв случай с липсата на средства няма да стигнат далеч.
Бащата на Велина – Делчо Шентов, който е шофьор на камион и не е бил в града по време на изчезването на дъщеря си, казва че се е чул с нея последно миналата сряда, когато тя е отказала да тръгне за училище, защото не се чувствала добре. Все пак той я склонил да отиде, заради предстоящи изпити и от тогава телефонът й е изключен.
Сходен е случаят и с Натали, която се обажда на майка си, че се налага да остане допълнително след часовете и просто не се прибира.
Мобилните апарати на момичетата и до днес са изключени и това възпрепятства проследяването им и допълнително тревожи близките им. До момента родителите им са звънели стотици пъти, молейки се да чуят сигнала свободно, който обаче така и не идва.
“Нямаме причина да вярваме, че момичетата са били отвлечени или нападнати”, посочва пред медиите сержант Чък Буксинзки от местната полиция. „Освен ако няма извършено престъпление ние нямаме право да задържаме никого. Правим всичко възможно, за да ги открием”, добавя той.
Напускайки стаята си, Натали е взела със себе си зелената си карта и дрехи, но въпреки че в нея е документът й за пребиваване на територията на Америка, тя не може да напусне страната сама, защото не е навършила пълнолетие. За разлика от нея обаче, Велина няма да срещне този проблем и може да излезе извън САЩ, понеже е на 18 години.
Попитани дали са забелязали признаци за бягство у децата си, родители им отричат. Делчо Шентов дори казва, че Велина има билет самолетен билет за България за 22-ри май, а на 24-ти трябва да присъства на абитуриентски бал с випуска си, за който дори са купили всичко необходимо. За него остава пълна мистерия, защо детето му ще изчезне без да каже нищо.
Родителите молят и призовават всички, които имат някаква информация за двете момичета да се свържат незабавно с полицейския участък на Арлингтън Хайтс и да я споделят на телефон: 847-368-5300.
Ние от редакцията на в. „България СЕГА“ се надяваме да бъдем в помощ, в това трудно време за Натали Пенчева и Делчо Шентов и ги уверяваме, че мислите ни са с тях!

Стелиян Стоименов
в. „България СЕГА“