Приказки в БУЦ "Знание"

На 21 април учениците на БУЦ „Знание“ отбелязаха деня на детската книга с приказки. Гергана Миткова, която е начален учител в БУЦ „Знание“ представи на децата своята книжка „Приказки от Димана и Гергана“. Книжката съдържа 4 приказки, гатанки и езикови задачи за четене с разбиране. Чудесните илюстрациите са направени от Теодора Цанкова. Тези приказки са плод на работата с деца и на любовта към родния дом, ето защо има и мото към книгата: „От Пловдив до Чикаго и обратно! Далече  от дома и близо до сърцето…“
Главните герои са едно малко момиченце, което се упражнява да бъде фея, петелът Пепи, който иска да пътешества, чудните коне на страната Амазония и една малка костенурка, която търси вълшебната планина. Някои от приказките са вълшебни, а в други вълшебствата стават сами. Госпожа Миткова запозна децата с процеса на създаване на една книга, как се раждат героите, как се оформя книга, как се пишат гатанки. Децата бяха развълнувани и въодушевени, а накрая получиха и автограф от автора с посвещение! Госпожа Миткова покани децата да се опитат и сами да създадат своя история, защото писането няма граници на въображението.
Така с книжката „Приказки от Димана и Гергана“ в БУЦ ”Знание” отбелязахме по весел и много забавен начин деня на детската книга.
Приятно четене!
БУЦ „Знание“, 502 Euclid Ave. , Arlington Heights
специално за в. „България СЕГА“

 

 

Започна записването за 1 клас на г-жа Нанева.
Ако търсите добър учител, на който да поверите вашето скъпо първолаче,
ако искате детето ви да попадне в добри и професионални ръце още в 1 клас – осигурете си место в този клас.
Можете да се запознаете с г-жа Нанева, с нейната работа, с класа й и с доверили й се родители на 5-ти и 12 -ти май от 11 до 12 часа.

За г-жа Нанева с благодарност:
Г-жо Нанева, вие спечелихте сърцата не само на децата, но и на нас родителите още от първия учебен ден на 1-ви клас, а това беше преди четири години. Всички слушаха в захлас, като омагьосани. Това го може само истинският учител, този който е роден и има призванието да бъде педагог. Благодарим ви за търпението, за грижите и безкрайна обич, с която учите децата ни на българското четмо и писмо. Благодарение на Вас, децата ни идват на Българско училище всяка събота! Семенцата на знанието по български език са посети от Вас! Благодарим ви безкрай! Мария Недев и родителите на 4-ти клас.
Тел. за информация и записване: 1 847 858 9147