Кристи Дечева – Miss Illinois Earth US 2018!: „Стремя се всеки ден да съм по-добра от предходния“

В миналия брой на в “България СЕГА“ отразихме успеха на Miss Windy City Earth US 2018 – Кристи Дечева. Само 3 дни след това, тя завоюва короната на щат Илинойс, което е нов повод за гордост, както за българската общност в Чикаго, така и за нашите сънародници по широкия свят. Кристи, обещава, че ще положи максимални усилия, за да продължи да ни радва с много подобни успехи в бъдеще.

Браво! Ние току-що отразихме успеха ти на ниво – град Чикаго и ето че имаме повод да пишем за теб. Как се почувства като Miss Illinois Earth US 2018?
Сега се чувствам удовлетворена и щастлива, но това далеч не беше така по време на коронацията. Макар да знам, че дадох всичко от себе си, изпитвах несигурност и колебания преди резултатите да излязат.
Спомням си, че преди да обявят името на победителката, се бях замислила над това, че сякаш цялата ми съдба е поверена в ръцете на журито в онзи момент.
Когато провъзгласиха първото място не успях веднага да асимилирам, че всъщност изричат моето име. Изненадата ми, че нещата се стекоха така, както си ги представях и желаех, беше толкова голяма, че сигурно в продължение на три минути не можех да се опомня.

Къде отпразнува победата?
Все още не съм я отпразнувала. Конкурсът се проведе тази неделя, която мина и още чакам подходящия и правилен момент да споделя радостта си с близките си, като отбележим победата ми заедно.

Как протече самия конкурс?
В общи линии конкурсът протече много добре, като обхвана периода от четиридесет и осем часа. И макар на много хора да не им се вярва, беше и изморително. В един момент попадаш в една цяла мрежа от репетиции, подготовка, притеснение, старание, концентрация, координация, съсредоточеност и т.н., докато всички те гледат едва ли не под лупа. Последния час от конкурса беше най-изморителен и направо го преминах на магия…

Твоите успехи получават голяма подкрепа и уважение от нашите сънародници, съдейки по тяхната реакция, както  в нашите профили (в социалните мрежи), така и в нашето онлайн издание. Какво означава това за теб?
За мен това означава страшно много! Кара ме да се гордея с родината и сънародниците ми и ме изпълва с радост и щастие. Именно подкрепата те стимулира и дава сили, когато се чувстваш изгубен или слаб, когато най-вече имаш нужда от напомняне кой си, затова искам да благодаря на всички за страхотната подкрепа, която ме мотивира да вървя напред.

Смяташ ли, че твоите успехи са и на българската общност в Чикаго?
Да, всеки успех на наш сънародник е успех не само за нашата общност в Чикаго, но и за самата България.
Възнамерявам да продължавам да давам поводи за гордост и на двете и ще се трудя колкото е необходимо за титлата Miss Earth USA.

Какво искаш да кажеш на твоите сънародници от родния ти град Петрич?
Искам да им пожелая да са винаги уверени в себе си, защото тогава светът ще бъде в ръцете им. Ако човек започне да се колебае и изпитва съмнение във възможностите си, тогава има голям шанс да падне и да се предаде. Затова трябва да сме наясно с потенциала си, да го усъвършенстваме всеки ден и да го реализираме.
Не е важно от къде човек тръгва или започва, важното е колко всъщност е постигнал и какво е научил по трудния път, преследвайки целите и мечтите си.

Планираш ли да продължиш напред към Miss Earth USA?
Разбира се! Не съществува вариант, в който да се откажа или предам. Предприемането на първата крачка напред е половината от пътя, а аз вече извървях немалко, така че няма как да спра сега, само на стъпало от крайната си цел. Мисля, че ще успея – силно го желая и вярвам! Правилната нагласа също е от значение. Каквото зависи от мен ще го сторя, ще гоня максимума от себе си, а останалото не е в моите ръце.

Един от нашите редовни читатели – Ричард Денизов се интересува дали си фен на „Real Madrid“ или “Juventus”?
Няма да кажа, за да не се разсърди! (смее се)

На 13-ти април ти беше гост в шоуто „Stanley’s New America”. Направи ми впечатление, че беше най-висока в студиото (разбира се, носеше обувки с токчета). Колко си висока? Смяташ ли твоя ръст за преимущество в конкурсите по красота и въобще в живота/професионалната ти кариера?
Висока съм 177 сантиметра. На конкурса повечето момичета действително бяха по-ниски от мен. Победителката сключва договор с агенция за модели, което според мен също оказва влияние върху избора на журито, защото за ревюта и дефилета, винаги търсят по-високи момичета. Но съм на мнение, че това не бива да представлява бариера и за по-ниските момичета. Напротив, трябва да ги стимулира, давайки най-доброто от себе си, като по този начин убедят всички, че височината не е най-важното качество.
Отделно от конкурсите за красота, височината никога не е била от значение – висок, нисък – важно е какъв човек си.

След токшоуто в студиото ти сподели, че ако не спечелиш короната Miss Illinois Earth US 2018 (която бе два дни след това) няма да е проблем, понеже „Българите никога не се предаваме“. Това касае ли и предстоящия конкурс Miss Earth USA?
На мнение съм, че съдиите имат усет към претендентките и усещат тези, които се предават лесно и онези, които продължават устремено напред, през всички кръгове. В тези конкурси това е от жизненоважно значение, защото винаги може да има някой по-хубав или интелигентен от теб, но увереността те поставя на съвсем различно ниво. От значене е никога да не спираш да работиш върху себе си, да се развиваш и научиш да се уважаваш и да вярваш в способностите и уменията си, понеже истинската конкуренция всъщност е със самия теб.
Стремя се всеки ден да съм по-добра от предходния и точно тази философия ми помогна да постигна много и да завоювам редица успехи.

Ще помогнат ли твоите успехи в конкурсите за красота в твоята работа като модел, която засега е part-time, заради кариерата ти в областта на правото?
Да, следващата седмица ми предстои да подпиша договора с Bazaar Models, който представлява една част от наградата за спечелването на първото място на Miss Illinois Earth US 2018. Засега намалих работата си като посланик, защото предстоят далеч по-големи възможности за мащабни проекти, които носи този договор.
Предстои ми да участвам и на Седмицата на модата в Ню Йорк, където ще имам уникалния шанс и късмет да се запозная със знаменити дизайнери и модни фотографи, което за мен е направо сбъдната мечта!

Светлозар Момчилов
в. „България СЕГА“