Благодарности от България за Чикаго

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МОМЧИЛОВ,
Много съм впечатлена и развълнувана от новия проект, който Вие реализирате както в  българския ни вестник в Чикаго, така и във воденото от Вас токшоу “Stanley’s New  America”!  Това е въпросът, който присъства в десетки хиляди български домове в Чикаго, Америка и по света…
И аз, като една българка, преживяла доста от дните си в едно от райските кътчета на Родината – Кюстендил и сменила го след това с емигрантското битие, първоначално в Чикаго, после и в Лондон, видяла и изпитала и добро, и лошо от “своята чужбина”, просто не можах да се възпра да не напиша на един дъх тези си чувства и мисли… И да ги пратя до “България СЕГА” – в благодарствен отговор, че ми давате възможност за моето чисто откровение, с което бих искала да насоча тези, които ще прочетат и чуят, чрез водените от Вас медии, да се замислят и намерят верният отговор за себе си… В каквато и посока да сочи той.
 
Благодаря Ви, че години наред вече вършите своето благородно дело сред българската общност в САЩ!
 
След Чикаго живях и работих доста години в Лондон, а когато дойдоха проблемите – завърнах се в Кюстендил и наистина Родният край ми даде нов живот, което се опитах да изкажа и в писмото си, което изпратих… Обичам и ще обичам времето прекарано в чужбина, но тази бърза промяна на преходите се отразява на всеки различно.
Щастлива съм да споделя с Вас, че имам удоволствието да Ви познавам по времето около 2003 – 2006 г. от Украйнското село, по-точно от Украйнската църква, където Вие идвахте с Оксана. Имах, и имам, много познати от Украйна, с които и аз идвах там, делейки щастливи и по-малко щастливи дни заедно…
Тогава – наблюдавайки Ви с Оксана, искрено Ви се радвах на въодушевлението, което лъхаше от Вас, на красивите Ви отношения, за които говореше излъчването Ви!
А днес Ви пиша писмо с благодарност за моята изповед по дискутираната тема, която Ви пратих и Вие поместихте на страниците на Вашия вестник.
 
С най-сърдечни чувства:
Емилия Иванова,
Кюстендил – БЪЛГАРИЯ!
за в. „България СЕГА“