Българското Чикаго събра $5 700 за „Великден Родопи“

$5,700 и даренията продължават! Кампания „Великден Родопи“ жъне невероятен успех. В неделния ден на 25 март, 2018г., в сградата на Българска Евангелска Църква „ Нов Живот“ се случи нещо, което надхвърли и най-смелите ни очаквания. Събраха се голяма част от средствата, които за Великден ще бъдат изпратени на две малки селца в сърцето на Родопите. Две православни църкви ще имат необходимата финансова подкрепа за реставрацията, която ще удължи живота им, запазвайки го за нашите деца. Едната църква се намира в с. Славейно и е построена през 1843г., в която ще се поднови подовата настилка, както и обновяване на нейния интериор. Другият храм се намира в с. Плевун, построен през 1836г., където вярващите ще имат възможност да ремонтират своя молитвен дом и да изградят чешма с навес.
Атмосферата на състоялата се благотворителна кампания беше чудна и прекрасна, с много настроение и веселие, в която усещането ни за единност като съграждани ни обедини около тази кауза, наречена: „Великден Родопи“.
За нас беше радост като домакини да посрещнем и генералния консул на РБ за Чикаго – Иван Анчев, който така отговорно и вярно винаги се отзовава, подкрепяйки българската общност с отворено сърце и винаги с насърчителни думи. Началото на кампанията откри народната певица Стойка Нейчева, с две автентични песни. Със свои професионални творби се включиха художниците: Кина Бъговска, Милена Конюкова-Джонсън. „Съединението, прави силата“ влезе с пълна пара в тази чудесна кампания. Дечица на възраст от 3г. до 15г. бяха подготвили с желание и много старание свои рисунки, с които се включиха в набирането на средствата. Имаше много картини и арт фотографии от служение „Шедьовър“ с худ. ръководител Рали Куртева. И наред с всички тези разнообразни предложения се наредиха и кулинарните произведения на десетки жени и мъже, които донесоха своите домашни кексове, баници, бонбони – трюфели, крем карамели, мариновани пиперки, торти, гозби и пр…
С целият този букет от творби, многообразни наглед и вкус беше обявен търг, чрез който се събра голяма част от нужната сума за обновяването на тези два Православни храма. За тези от вас, които искате да допринесете с вашия дял за тази благотворителна мисия, може да се включите до края на тази седмица с вашето лично дарение и така всеки, който нямаше възможност да присъства – сега има шанс да дари сума, която може да послужи за живата и реална нужда на онези хора в Родопския ни край, които искат да имат своя Божи дом, в който да се събират. Можете да изпратите чек на името на „Bulgarian Evangelical Church“ (memo) – “Великден Родопи“ или PayPal целево дарение на www.bgnewlife.com. Благодарим ви предварително за щедростта!

Стан Танев
за в. „България СЕГА“