Децата очакват книги от Дядо Коледа

Всяка година с децата от БУЦ ”Знание”, Арлингтон Хайтс и БУ ”Родолюбие”, Парк Ридж се приготвяме много старателно за Коледа. Очакваме Коледната магия да изпълни нашите желания и пишем писма до Дядо Коледа, като вярваме в доброто, което предстои и се надяваме добрият старец да се погрижи и тази година за нашите желания.
Впечатление прави, че в предишните години желанията за подарък книга бяха едва няколко писма, докато тази година почти половината деца мечтаят да открият книга под коледната елха. Шоколадовите лакомства, iPhone, iPad вече отстъпват пред книгите. Не е за вярване, но е факт – децата се връщат към книгата. Привличат ги най-много тези  от поредицата Хари Потър, Маша и Мечока, настолните игри, телескопи, микроскопи, различни комплекти за творчество от типа „Направи си сам“ – тези за изрязване, лепене и конструиране са много желани от малчуганите тази година.
Копираме и някои от по-интересните писма, които децата написаха до добрия старец, като запазваме анонимността на авторите.
В списъците на най-желаните подаръци се включват и нематериални неща като: братче, сестриче и дори татко. Изглежда, че за мъниците не играчките, а семейното щастие е най-ценно и важно.
Разбира се, не липсват и Чудати желания – северни елени, пиленце, магаре и дори слон, автомобил, нова къща, машина на времето, Луната и др.
„Скъпи Дядо Коледа, тази година бях по-послушна от миналата. Ще те помоля, ако може да ми донесеш всички книги от поредицата за Хари Потър, включително и новата. Обожавам да чета и обожавам Хари Потър, затова наистина много искам книгите. Също така ще те помоля да дариш много щастие на моето семейство и на всички по света, както хора, така и животни! Поздрави на всички!“ С., 11 г.

„Мили Дядо Коледа, здравей! Тази година не искам много от теб. Искам книгите“Маша и Мечокът”-моля, донеси ги.“ Р., 9 г.

Какво си пожелават възрастните? Повечето си желаят здраве, шестица от тотото, нова кола, годежен пръстен от любимия мъж и др. БУЦ”Знание”, пожелава мечтите на всеки да се сбъднат и най- вече да има мир, доброта, благоденствие и много щастливи  детски  усмивки!

БУЦ „Знание“
специално за в. „България СЕГА“