Съдебно споразумение с град Чикаго може да Ви касае лично

Ако сте получили глоба за минаване на червена светлина или поради повишена скорост и нарушението е регистрирано чрез камера в Чикаго, има вероятност да се квалифицирате за възстановяване на част от парите ви платени за глобата.
Общинският Съвет на града одобри съдебно споразумение за 38.75 милиона долара във връзка с две съдебни дела, в които се твърди, че не е дадено изискваното от закона уведомление за нарушение, преди нарушителите да бъдат определени като виновни и да им бъде наложена допълнителна такса за закъсняло плащане.
Съдебното споразумение засяга 1.2 милиона шофьори, които са получили глоби между 23-ти март 2010 и 17-ми май 2015 година и които не са отговорили на първоначалното известие и са получили уведомление, че са виновни и че дължат и допълнителна такса за закъснение.
Град Чикаго ще възстанови до 50% от платените суми от паричен фонд в размера на 26.75 милиона долара и ще опрости дължими суми до 12 милиона долара.
За да проверите дали Ви се дължат пари от града имате два варианта:
1. Да изчакате получаването на известие от град Чикаго, в което ще имате подробни инструкции за това как да предявите иск за парите си.
2. Да проверите онлайн по регистрационния номер на колата Ви или по номера на шофьорската Ви книжка какви глоби сте получавали на адрес:
https://parkingtickets.cityofchicago.org/CPSWeb/home.do, след което да предявите иск за възстановяване на парите Ви като въведете номера на акта Ви за глоба на следния онлайн адрес:
https://www.cityofchicago.org/city/en/sites/settlement/home/online-claim-submission.html
Срокът за предявяване на иск е до 11-ти декември 2017, като плащанията ще започнат от началото на август 2018 година.
Надежда Минкова
в.“България СЕГА“