Открива се българска секция в библиотеката на Маунт Проспект

След, успешното преминаване на Деня на България в Ботаническата градина Генералното консулство има удоволствието да анонсира следващо събитие, имащо отношение към българската общност в региона.
На 14 септември 2017 г. (четвъртък) от 18:00 ч. в обществената библиотека на Маунт Проспект ще бъде открита българска секция. Нашите сънародници ще имат възможност да заемат книги на български език от съвременни и класически автори – български и световни заглавия. На церемонията по откриването ще присъства кметът на Маунт Проспект г-жа Арлийн Джурасек (Arlene Juracek), както и целият Борд на директорите на библиотеката в Маунт Проспект.
Генералното консулство на Република България в Чикаго изразява специална благодарност на г-жа Даниела Вълканова, за нейната решителна роля в осъществяването на тази инциатива. Разчитаме и занапред на нейния ентусиазъм и гражданска позиция в разширяването на този проект. Имаме желанието, намерението и амбицията да открием и други български секции в библиотеките на населените места, в които живеят българи.

Генерално консулство на България в Чикаго