Първи учебен ден в българско училище „Нов живот“ град Чикаго

Отново е септември, девети! Един прекрасен слънчев, светъл ден!
Светло, топло, слънчево и весело е в сърцата ни, защото сме се събрали толкова много деца, родители, баби, дядовци, приятели и симпатизанти за десети пореден път в името на една обща кауза ПРОСВЕЩЕНИЕ! Да се говори, чете и пише този прекрасен и мелодичен български език още дълги години и поколения напред! Да се посее семето от Родната земя тук, за да  покълне и помогне на децата да обичат и разберат много за България!
Първият учебен ден за Новата 2017/18 учебна година започна тържествено под звуците на химна на Република България.
Прекрасните ни и талантливи деца ни зарадваха отново с една стилна и съдържателна програма!
Гост на откриването ни беше и господин Иван Анчев – Генерален Консул на Република България в Чикаго, който произнесе приветствено слово към всички ученици, учители, родители и гости.
Както винаги по стар български обичай след Молитвата за благословение, зазвъня смело училищният звънец, а децата бяха посрещнати с пита и мед, за да са трудолюбиви като пчеличките и трудът им успешен.
На добър час, мили деца!
Уважаеми учители, знаем, че за вас е необикновен и неповторим всеки миг в училище.
Всеки ден е едно ново начало и едно предизвикателство. Вие отдавате себе си на децата с любов и професионализъм, като градите нашето общо бъдеще.
Колко прекрасно е да имаш възможността да се докоснеш до очарователният свят на детето, да посееш семето на знанието! Чрез вас нашите деца ще получат увереност, че имат сили да достигнат мечтите си, а какво по-хубаво от това да дадеш на някого криле да полети в необятният свят на знанието!
Скъпи родители, спонсори, приятели, всички ние обединени заедно с учителите трябва и сме длъжни да дадем на нашите прекрасни деца, съзнанието за тените корени, за историята и географията на България, за това, че те са нещо трайно, част от една древна нация – българската!
Нека Новата година бъде здрава, щастлива и благословена за всички ни!
Снимки и текст Ваня Харалакова
специално за в. „България СЕГА“