Градският съвет на Чикаго обсъжда съдебно споразумение от 38,75 милиона долара по повод дело за трафик камерите

Чикагската система за регистриране на нарушения при кръстовищата чрез камери наброява повече от 350 камери и от 2002 г. насам е генерирала повече от 500 милиона долара от нарушителни актове за 100 долара.
В понеделник градските съветници на Чикаго подкрепиха плана на кмета Рам Емануел да сключи съдебно споразумение за 38,75 милиона долара по дело, в което се твърди, че градът е нарушил собствените си правила за издаване на автоматизирани актове за нарушение с помощта на трафик камери.
Финансовият комитет на Общинския съвет предложи пакета, който включва 26,75 млн. долара, да се използва за възстановяване на парите на хората, които са платили актове за нарушения. Ще бъдат опростени още 12 млн. неплатени нарушителни актове.
Съгласно съдебното споразумение, ще бъде изплатена половината сума, която хората са платили за нарушенията. Тези, които отговарят на условията, ще бъдат уведомени по пощата през следващите няколко месеца.
Повече от 1.2 милиона нарушителни актове, издадени от 2010 до 2015 г., могат да изпълнят условията на съдебното споразумение.
Надя Минкова
в. „България СЕГА“