Лятната Чуднотека „Малката България 2017“ завърши!

В продължение на осем седмици лятната Чуднотека „Малката България 2017“ отваряше врата към една истинска малка България в района на Чикаго и близките предградия. Този единствен по рода си детски лагер даде възможност на децата, които не ходят в България през лятната ваканция, да се почувстват по-наблизо до родината и да общуват на български език. Повече от шестдесет деца на възраст от две до дванадесет години не само се забавляваха, пяха и играха на български, но и обогатиха знанията си за родината, за фолклора и за изкуствата на България.

Фокуси, посещение от пожарна, чаено парти с приказни герои, среща с български царе и царици, разходка в миналото, изработване на самолети и на замъци от лего конструктори, посещение на детски музей, спортни игри и танци с балони бяха само част от веселбата, която продължи до последната минута. Слънчево настроение и грейнали усмивки съпровождаха всяко едно събитие.

Организирана със съвместните усилия на учителите и директорите от Малко Българско Училище, лятната Чуднотека предостави възможност обичта към българското да засияе още по-силно в сърцата на всички участващи.

Мили деца, желаем ви прекрасно, незабравимо и безгрижно лято! Ще сe видим отново на 9-ти септември, когато за пореден път ще се отворят вратите на Малко Българско училище и звънливото гласче на звънеца, обявяващ първия учебен, ще ви призове за новата учебна 2017-2018 година.

Соня Тодорова
специално за 
в. „България СЕГА“