Изложба "Ежко за дърва"

buc2_270В късният съботен следобед в БУЦ ”Знание” се състоя една необикновена изложба на детски рисунки.
Необикновена, защото децата- художници станаха илюстраторите на детската книжка на Рени Недялкова- “Ежко за дърва”.
Когато след прекрасните си три лирични стихосбирки Рени Недялкова сподели за своето ново вдъхновение- детската литература и своята първа книжка- ”Ежко за дърва”, я поканихме да прочете приказката на децата от Училище “Родна Реч”,Чикаго към БУЦ ”Знание”, а те да направят рисунки за книжката. Така, тази прекрасна идея- деца да илюстрират книжката “Ежко за дърва”, прерасна в конкурс “Нарисувай моята приказка”, който авторката обяви по случай Деня на детето на 1 Юни за всички деца, които обичат да рисуват.

 

buc3_270Изложбата "Ежко за дърва", събра в залата на библиотеката при БУЦ "Знание" многобройните почитатели на детското творчество. Дойдоха деца, родители, приятели и останаха възхитени от таланта на участниците, които бяха изпратели повече от 80- рисунки от България, Америка и Канада.
От БУЦ "Знание" участваха Ина Петрова на 8 г., Мира Стайкова на 9г., Лорен Тодорова на 10г. и Сюзън Колман на 4г. Рисунките на Ина, Лорен и Мира ще бъдат от избраните за книгата илюстрации.
В залата беше и главният герой от книжката -Ежко, който беше дошъл да види как са го нарисували децата и се превърна в голяма атракция за малки и големи. Всички искаха да го пипнат за късмет.
Това беше една изложба, която очарова децата и им показа, че са талантливи, че могат да рисуват и техните творби са видени, оценени и са достойни да бъдат илюстрации на книга. На възрастните им беше много трудно да класират и изберат най- добрите рисунки, защото всички бяха много добри, но това с което се съгласиха всички беше, че на децата трябва да им се дава възможност да развиват талантите си, трябва да бъдат показвани и поощрявани и трябва да им се вярва.

Нека да развиваме талантите на децата  днес, те ще определят тяхното бъдеще утре!
Това е призивът на Български Учебен Център “Знание”, който е отворил врати за талантливите и умни българчета в Чикаго.
 БУЦ “ЗНАНИЕ”