Любимият в. „Украинске Слово“ навърши 15!

15 години минават бързо в Америка, но реално това е един солиден период за бизнес в Чикаго. Обикновено се приема, че първите 5 години са „make it or break it” и по статистика голяма част от новите бизнеси не преминават тази бариера. Вестник „Украинске Слово“ не само оцеля 15 години преодолявайки много и най-различни предизвикателства, но и непрекъснато се е развивал професионално, с динамика и с използването на най-новото в медийната област. През тези 15 години в. „Украинске Слово“ бе също така една от най-важните институции в реномираната украинска общност в Чикаго, която съществува повече от 100 години и обхваща 6 поколения имигранти. Това не е мое лично мнение, а самата действителност, потвърдена по време на празнуването на юбилея на вестника в ресторант „Живаго“ от представителите на всички важни институции в тази общност. Като пример ще дам изказването на Влотко Тюн – мениджър в украинската „банка“ (“Selfreliance” Ukrainian American Federal Credit Union): “Светлозар и Оксана са ни изпратени от Бога, за да помогнат на украинската общност в Чикаго. Със своята позитивна енергия и професионализъм те помагат на няколко поколения украинци и стимулират развитието на нашата общност във важен за нас период“. В подобен стил бяха поздравленията от предствителите на украинските църкви в Чикаго, Украинския Конгрес в САЩ, Посолството на Украйна в САЩ, Генералното Консулство на Украйна в Чикаго, Украинската православна църква в САЩ и много други организации и личности. Първото, но не и последното по значение поздравление бе от министър-председателя на Украйна – Владимир Гройсман.
Акцентирам на репутацията на „Украинске Слово“, понеже това е най-големия актив на този вестник. За тези, които не са запознати отблизо с медийния бизнес – не формата и броя на страниците определят значимостта и влиянието на един вестник, а неговата репутация и доверието, с което се ползва. Гордея се с това, което нашият колектив, начело с генералния мениджър Оксана Момчилова и главния редактор Иван Дмитрив, е постигнал за 15 години и съм убеден, че най-доброто за в. „Украинске Слово“ предстои. С оптимизъм гледам и на бъдещето на другите наши медийни продукти – UA9 TV (излъчва се по COMCAST CABLE TV, канали 19, 35, 397, 679 и онлайн), бизнес справочника „Ukrainian Business Pages” и Nove Radio.
Благодаря на всички рекламодатели, читатели и почитатели, които са били с нас през тези 15 години!
Благодаря на всички, които са участвали в изготвянето на вестникa седмица след седмица!
Благодаря на всички, които ни уважиха и дойдоха на Празничния Концерт по повод 15-годишнината на в. „Украинске Слово“!
Благодаря на всички спонсори на нашия празник в ресторант „Живаго“:
“Zhivago” restaurant, United Ttrans Group Inc., Ukrainian American Federal Credit Union “Selfreliance”, Plamen Dotchev MD, Irina Zaslavskaya, UA9 TV & BG7 TV.
От името на целия колектив на вестника, обещавам да продължим да работим усърдно всеки ден и да се придържаме към същите принципи, които бяха в основата на успеха ни до момента:
Конструктивност и позитивизъм, толерантност, лоялност, обективност, професионализъм, динамично развитие с използването на най-новите медийни технологии и концепции, подкрепа на всички позитивни за общността процеси, независимост и най-важния принцип:
ЗАЩИТА НА ИНТЕРЕСИТЕ НА ЧЛЕНОВЕТЕ НА ОБЩНОСТТА В ЧИКАГО!
Наздраве!

Светлозар Момчилов
мениджър на в. „Украинске Слово“
в. „България СЕГА“
Чикаго