Световен Ден на Земята

Това е един от най-големите празници почитащи планетата Земя. Води се, че Денят на Земята е най-големият нерелигиозен празник, който се празнува и почита от хората по целия свят. Празникът се чества от над половин милиард души по земното кълбо. Счита се и че денят е своевременно начало на модерните екологични движения. Началото на празника е поставено на 22.04.1970г. в САЩ и Канада. България се включва в отбелязването му през 1993г.
Целта на Деня на Земята е да се създаде световно движение за опазване на Земята и околната среда.Тази година в Деня на Земята организациите призовават хората да посадят дръвче в името на нашата планетата.
На 22.04 в БУЦ „Знание“ също отбеляза този ден. Беше направена изложба, в която децата участваха с рисунки, макети и проекти. Те ни призовават да пазим Земята чиста, да рециклираме отпадъците, да засаждаме дървета, да помагаме на птиците през зимата като им поставяме хранилки. Максим Христов от 3 клас беше написал на своята рисунка  „Планетата Земя е в нашите ръце. Пазете Земята!“
Златка Щерева
БУЦ”Знание”
специално за в. „България СЕГА“