Благодаря ти, мамо!…

Българско училище „Нов Живот“ направи чудесен празник на отминалия ден на мама и  по случай наближаване на пролетта. Осмомартенското тържество отново  ни събрa заедно, за да поднесем на мама цялата обич от сърце, да я зарадваме с признателни думи, със стихове, пълни с топлота и радост, картичка и роза, песен и специални игри и изненади, подготвени с вълнение и много старание..
Майките обичат безкрайно много своите деца, за тях няма нищо, което не биха направили, само и само децата им да са здрави и щастливи. Децата също толкова много обичат майките си, и без тях не могат.
Осми март си остава един от най-светлите и мили празници за всеки един от нас, защото в този ден се пробужда и природата, с нейните красиви багри и хармония , раждат се нови желания, мечтите стават реалност. С топлото ярко слънце и нежността на първите цветя на Осми март идва празника на добротата, красотата и любовта. Този  празник ни дарява  с нови радости и надежди.
Всяка жена е красива и по своему уникална и неповторима.
 Според Битие 2:18 И Господ Бог каза: Не е добре за човека да бъде сам, ще му създам подходящ помощник.
Бог сътворил Жената от реброто на мъжа, но добавил и смесил: очарователните цветове на изгрева, няколко ярки слънчеви лъчи, замислената  тъга на луната, красотата на лебеда, игривостта на котката, грациозността на сърната, ласкавата топлина на кожата, притегателната сила на магнита и слепил здраво  съставките.
Всичко това Му се видяло много сладникаво и затова решил да добави: хладното сияние на звездите, непостоянството на вятъра, сълзите на облаците, хитростта на лисицата, досадността на . мухата, жилото на осата, отровата на змията, ревността на тигрицата, алчността на акулата, кръвожадността на пиявицата  …
Вдъхнал живот на всичко това и в резултат се появила  Жената. Бог подарил творението си на мъжа и му казал:
– Пази я такава, каквато се е получила и не се опитвай да я променяш!
Децата изразиха своята почит и обич към мама с много стихчета и  песнички, подариха картички и рози.
За да получат изненади и подаръци майките се включиха във весели игри със своите деца.
Децата знаят , че мама знае, може всичко! Но те решиха да се погрижат на този ден за нея, не само да е весела , но и красива, разбира се според тяхното виждане и нахранена. И го направиха с прически и грим! Храниха ги с лъжичка….. Беше вълнуващо, забавно  и незабравимо!
Да нарисувам мама! Мнозина се състезаваха и редейки пъзели с мама.
По големите играха собствено режисирани танци за мама, отговаряха на въпроси  искам ли да съм като мама и защо, какво бих желал да правя с мама, познавам ли мама.
Майка свиреше на китара, а дъщеря й изпълняваше прекрасна песен за мама!
Специално беше и изпълнението на  децата, които ни впечатлиха с прекрасна песен и стихчета за мама.
Празникът стана много интересен и забавен, за което заслуга имат техните отлични педагози, както и родители от Родителският актив към училището.
Децата получиха много  кулинарни лакомства, сътворени от сръчните ръце на майки и баби.
 Мили майки и уважаеми дами! Бъдете истински жени и празнувайте –ВСЕКИ  ден обградени с много любов и внимание!
Желаем ви здраве,  благополучие, любов и безкрайно щастие! Нека Господ, излива благословенията Си върху вас във всяка област на живота, на които да се наслаждавате и радвате! Обичайте и бъдете обичани!

Хриска Перфанова
Специално за в. „България СЕГА“