Благодаря ти, бабо!

Няма нищо по-хубаво от енергията на баба в нашия изнервен свят. Има неща, които никой друг не може да направи по-добре от баба.
Баба да ти сготви вкусна манджа, да те успокои и да ти помогне да разбереш родителите си. Да се погрижи да си играеш на воля, да ти разкаже за твоя род и интересните хора, които носиш в своите гени. Да те заведе на поход в планината, да те научи на имената на дърветата, камъните, цветята. Да ти прочете приказка за силата на волята, да ти разказва истории за своето детство-толкова различно, но близко и толкова вълнуващо.

Понякога именно баба успява да даде на детето пълното приемане и безусловна обич, от които то има нужда.
Да имаш баба е магия! Баба е супер герой – тя винаги е на твоя страна, защитава те от всичко и от всички.
Баба е добра – никога не ти се кара или ако го прави не е строга, защото знае, че си добро дете. Баба може да не разбира какво точно учиш, но е много горда с теб – винаги е била и винаги ще бъде.

Не можеш да разочароваш баба – тя знае със сигурността, която само една баба може да изпитва, че ще се справиш прекрасно, защото ти си нейното внуче.
Баба ти чете приказки и те изпитва на таблицата за умножение. Баба ти подарява плетени чорапи за Коледа, за да ти е топло.
Баба би дала всичко за теб – дрехата от гърба си, залъка от устата си.

На 21 януари (Бабинден) екипът на училище “Родолюбие”, заедно с директорката г-жа Лили Паслиева реши да посвети учебния ден на своите любими баби, в знак на уважение и благодарност за всичко, което правят за нас.
Децата с удоволствие разказаха за своите баби и въпреки че не всички живеят в близост до тях , установихме че разстоянието по никакъв начин не е прекъснало топлата връзка между баба и внуче. Разказаха колко много обичат да играят с баба, на колко много песнички, стихотворения и игри ги е научила.
Малчуганите изработиха пъстри, цветни картички, които да подарят на
баба. Написаха и колко много я обичат и и́ благодарят че винаги е до тях и ги подкрепя безрезервно.

Благодаря ти, бабо!

Радостина Стоянова,
Учител- БУ”Родолюбие”,
1352 S Cumberland Ave, Park Ridge, Il
специално за в. „България СЕГА“