Нова Година-Нов късмет

Празниците ни зареждат с много емоции, вълнения и надежди. Ние българите по традиция си пожелаваме от сърце куп неща-здраве, щастие, любов, пари, късмет, берекет… Веселим се около трапезата, танцуваме хора, празнуваме имени дни…
И ето изведнъж неусетно сме отворили нова страница, една нова година, още ненаписана история. За едни тя е възможност за ново начало, желано и мечтано… Други посрещат годината със стаен страх от новото, с непреодолимо парещо чувство на очакване. Някои са близо до любимите си хора, други са на хиляди километри. Но всички посрещат новата година с надеждата, че всичко лошо е зад гърба им и новите 365 дни ще бъдат по-леки, по-весели и по-успешни. Новото начало зарежда с амбиция и пресни сили и ни мотивира да бъдем по-добри, да се стараем повече и смело да следваме своите мечти.
Заредени с положителни емоции след Коледното тържество, с гордост от постигнатото през отминалата година и надежди за нови успехи, се разделиха за зимната ваканция и учениците от БУЦ “Знание“. Отпочинали и готови за нови постижения, ще се съберат отново в любимото българско училище на 7-ми януари, където с нетърпение ще ги чакат техните приятели и учители, които са им подготвили много нови изненади и предизвикателства за новата година.
Не е ли вълнуващо, когато те очакват 365 нови дни? 365 бели листа, на които всеки от нас ще се разпише, ще остави своето и ще сътвори поне частица от облика на 2017-та година. Нека я изградим такава, каквато я желаем! За това да си обещаем да бъдем добри и толерантни, да градим, а не да рушим, да се обичаме и уважаваме, да си помагаме и да си бъдем опора в трудни моменти. И нека дори и на другия край на света, да продължим да съхраняваме в нас и децата си българското, да поддържаме пламъка на знанието и да пазим в сърцата си любовта към родината.
БУЦ „Знание“ пожелава на всички една мирна и прекрасна година, изпълнена с приятни изненади, вълнуващи приключения, сбъднати мечти и много здраве и щастливи дни!
Емилия Девлетян,
Учител БЕЛ е в БУЦ”Знание”
821 N Arlington Heights Rd, Arlington Heights
специално за в. „България СЕГА“