"Знаете ли новината, Дядо Коледа лети с шейната,

през поля,гори,долчинки, цял отрупан със снежинки!
Зайчетата път му правят, борчета го поздравяват,
чакат го деца и птички, че ОБИЧАМЕ ГО ВСИЧКИ!”

Коледните празници носят най-голяма радост на децата.Изпълват дните им с радостни мисли и мечти за празничния ден, когато Дядо Коледа ще почука на вратата с пълен кош играчки.
За нашите най-малки дечица от ДЦ “Знайко” при БУЦ “Знание”- Арлингтон Хайтс,вълненията започнаха още с написването на писмата до Дядо Коледа.Всяка година пишем писма, в които те обещават много да се трудят в училище, да слушат мама и татко и молят Дядо Коледа,да им донесе любимата и желана играчка. Започнахме трескава подготовка за Коледния празник:
Първо украсихме стаята и в часовете по сръчности изработихме елхови играчки от шишарки и хартия. После децата украсиха Коледното дърво. Очичките им светнаха, когато видяха красивите играчки и гирлянди в кашона.Надпреварваха се кой повече играчки ще постави на елхата.
В следващата събота изработихме коледни картички, с които да поздравят своето семейство и да пожелаят на всички много здраве, мир и любов.
Не пропуснахме и тази година да участваме в Коледната работилница, където децата изработиха прекрасни сурвачки, с които да сурвакат мама, татко, баба, дядо….
“Сурва весела година,живо здраво чак до амина!”
Ето,че дойде дългоочакваният ден, Дядо Коледа дойде при нас. Някои от децата се стъписаха, но повечето от тях чакаха с нетърпение да го гушнат и да получат подаръка си. Изпяхме на Дядо Коледа с песничката за Шаро и първия сняг и показахме с малките детски ръчички, украсени с коледни звънчета
как “джуджетата не спят, чукат, режат, майсторят куп играчки за деца, кукли колелца.”
Накрая елфите, помощници на Дядо Коледа, подариха на децата дългоочакваните коледни подаръци. Майките бяха подготвили Кулинарна изложба, почерпихме се и се разделихме, за да се срещнем пак отново след ваканцията в нашето любимо училище “Знание “.
Мими Кацарска
учител в БУЦ “Знание”

821 N Arlington Heights Rd. , Arlington Heights 1 847-858-9147
специално за в. „България СЕГА“