В очакване на Коледа

Винаги когато наближава Коледа, започваме да се чувстваме по различен начин. Този празник е най-тихият и светъл ден в годината. Древните вярвали, че в този миг се ражда Слънцето. И в настоящето, очаквайки Коледа, сякаш всяка година се приговяме да приемем неговата светлина в себе си.
Рождество Христово не е само ден, на който си подаряваме любими и желани вещи. Това е времето, в което се обръщаме към близките си, за да им дарим обичта си, за да им покажем, че те са най-важната част от живота.
Най-малките ни ученици  от детските и предучилищни групи в трите бази на БУ „Джон Атанасов” – Des Plaines, Oakton Community College,1600 E. Golf Road, IL 60016, River Grove, Guerin College Preparatory High School, 8001 W.Belmont, IL 60 171 и Palatine, 133 Roselle Road, IL 60 067  се подготвят с нетърпение за наближаващия празник. Приказки, стихчета, песни, танци са неразделна част от коледните преживявания, а подготвянето на украса допринася за празничното настроение. Коледният дух завладя и родителите на малките ученици. Две майки се включиха в изработването на елементи за празнична украса. Красимира Иванова разказа как е украсявала елхата, когато е била на възрастта на сина си Раян. Тя помогна на децата да направят гирлянди.
Анета Христов сподели как Хенри и малкото му братче са изработили коледно дърво от хартия.
Разделени на групи, с помощта на учители и майки, децата подготвиха  коледна украса. Те прецизно подбираха и съчетаваха цветове, научиха се да изкъсват хартия, да подреждат и лепят в определено пространство. Малките ученици самостоятелно избираха декоративни елементи. Учебните занимания за деня приключиха с много настроение.
Всички са в трепетно очакване на наближаващото тържество и Дядо Коледа, който вече е подготвил подаръци за най-послушните.
Коледа е навсякъде – в очите на децата, в стъпките в снега, който бавно вали и носи радост и спокойствие. Тя е по празничните витрини и прелестните украси. Коледа е и в звездите, които горят на небето по- ярко от всякога.
Отново е Коледа и отново ще бъде, защото Коледа е любовта, която остава в сърцето завинаги.
Валя Камбурова –
БУ „Джон Атанасов”

специално за в. „България СЕГА“