Доброто ражда добро

Коледа е. Време за радост, доброта, благодарност.
За толкова много неща можем да благодарим и едно от най-важните е семейството – децата, сигурността, спокойствието и семейния уют. Но не всички деца имат този късмет да живеят при мама и татко, защитени и без риск.
Доброто ражда добро.
Нека отворим сърцата си, нека дарим радост на 38 деца от Социално -педагогически интернат “Христо Ботев“ с. Драгоданово, които мечтаят да имат компютри и да се научат да работят на тях. Нека помогнем тяхната мечта да стане реалност! Всяко дете заслужава радостна Коледа. Да дарим радост! Да направим добро. Доброто ражда добро.
Историята започва преди 12 г. Тогава Стефан Иванов е директор на музей. Със съпругата си Мария вече имат 2 деца- син и дъщеря, но решават да осиновят Стоян, който тогава има сериозни проблеми със здравето и е кръгъл сирак. Лекуват го, грижат се за него и го обичат наравно със своите деца, че и повече, за да компенсират всичко, което му е липвало докато е расъл без майчина и бащина грижа. Колко от нас могат да сторят това?
Малцина, нали? Иска се голямо сърце и голям кураж. И ето сега, след толкова години съдбата отвежда Стефан на директорския пост на дом за деца без родители, без грижа, без ласка, за да продължи да се грижи за такива деца.
И ако ние нямаме куража на Стефан и съпругата му, то в знак на благодарност за добруването ни и че можем да се радваме на децата си и семейното огнище, поне можем да помогнем на тези деца.
Да отворим сърцата си към тях и да помогнем. Всеки, с каквото може- деца и възрастни заедно, така нашите деца ще оценят топлотата и грижите в своето семейство.
Децата могат да напишат Коледни картички, а ние възрастните нека им помогнем да сбъднат мечтата си, да имат компютри, на които да се учат.
Кутия за събиране на средства има поставена в БУЦ ”Знание” на 10 и 17 декември.

Банкова сметка за каузата:
Общинска Банка АД
№ BG76SOMB91304015093702
BIC: SOMBBGSF
За Социално педагогически интернат „Христо Ботев“ с. Драгоданово

Страница във Facebook “Доброто ражда добро”: https://www.facebook.com/dobrotorajdadobro/?fref=ts

БУЦ”Знание”, 821 N. Arlington Heights Rd., Arlington Heights, Il
Тел. 847 858 9147
Специално за в. „България СЕГА“