Благодарна съм!

Днес искам да споделя с вас за какво сме благодарни аз и моите възпитаници от БУЦ „Знание“.
Чувството на благодарност ни зарежда положително и ни кара да си мислим за всичко, което имаме и да го оценяваме повече.
Благодаря, че г-жа Паслиева е създала Първото българско училище в Чикаго в далечната 2005 година. Вече осем години имам работа като учител в БУЦ ”Знание”. Смятам, че съм късметлийка да имам тази работа и съм щастлива от това, което правя. Щастлива съм да уча децата да знаят своя език и култура далече от родината.
Рене от 7 клас посещава това училище още от детската градина и е благодарна, че може да чете и пише на български. Познава българската история и се чувства горда и щастлива от това.
Кристиан, Калин и Тодор са благодарни за това, че обичат и са обичани от техните семейства. Те са благодарни, че имат пари, покрив над главата, хубави коли, храна и всички други неща необходими да живеят добре.
Ани, Даяна, Самуил и Дани са благодарни на своите родители, които са им дали живот и които ги отглеждат.
Те са благодарни, че те и семействата им са живи и здрави. Здравето е единството нещо, което ни е нужно, за да живеем добре. Всичко друго можем да си купим, изработим и постигнем.
Да обичаш е най-прекрасно чувство на света. Да обичаш хората, птиците , животните, цветята. Децата споделиха, че обичат и своите баби и дядовци, които са тук в Чикаго и им помагат за всичко, както и тези, които са далече в България и виждат само през лятото.
Ники е благодарен на уроците, на които ни учи живота. Животът ни предлага предизвикателства, с които да се справяме. Той учи български език, защото половината му семейство е в България и той трябва да го знае много добре.
Александра, Боби и Деа са благодарни за истинските приятели.
С тях те мога да споделят, да се смеят и да се веселят. Благодарна съм, че мога да се усмихвам и да се чувствам щастлива дори в най-тежките моменти. Благодаря, че съм жива, защото няма нищо по-ценно от живота. А да си благодарен означава да си истински щастлив, да оцениш всичко, което имаш, което си постигнал и което си!

Емилия Додова,
учител по БЕЛ в БУЦ „Знание“
специално за в. „България СЕГА“