БУЦ”ЗНАНИЕ”ПРАЗНУВА 12-тия си РОЖДЕН ДЕН

БУЦ ”Знание”, Арлингтон Хайтс, празнува 12-тия си рожден ден с много специален гост- генералния консул на България- господин Иван Анчев.

Цветя, подаръци, усмивки, торта с дванадесет свещички, детски песни и танци, стихчета за родината и много настроение съпътстваха деня в училище.
Посрещнахме скъпия ни гост по стар български обичай с дъхава питка. Изпяхме му песни, поздравихме го със стихчета за родината и го обсипахме с въпроси.  Колкото по-сладкодумно им разказваше той, толкова повече децата продължаваха да питат. Изненада ни дълбочината на детското любопитство,  желанието им да знаят повече за България и умението им да поддържат  оживен разговор със събеседника си. Господин Анчев поздрави  децата, родители и учителите с 12-тия рожден ден и поднесе поздравителен адрес. В него се казва:
“Вие разпръскате светлината на българския дух и писменост сред нашите деца. Благодарение на Вашето родолюбиво и просветителско дело стотици са написали за първи път на роден език “мама” и “Родина”.
Господин Анчев връчи грамоти и купи на Александра, Самуил, Алегра и Катрин наградени за участието им в конкурсите на Държавната агенция за българите в чужбина.
Учениците бяха подготвили много изненади и подаръци за любимото си българско  училище – рисунки, постери със снимки, есета изпълнени с любов към училището и мили пожелания. Ето какво написа Калин- 5 клас:
“Мило училище, Честит рожден ден! Сигурен съм , че и след още 10 години ти ще си най- доброто училище, точно така, както си сега. Трябва да пазим това училище, защото е част от България за нас в Чикаго. ЧРД “Знание”- ОБИЧАМЕ ТЕ!

Голяма изненада, предизвикваща възторга на всички, беше картата на света на Александра- 4 клас.
“Александра е нарисувала тази карта на света, полагайки огромен труд в свободното си време. Рисувала е почти две години, но е постигнала чудесен резултат. Ще помогна картата да бъде рамкирана и поставена на видно място в училището.”- бяха думите на господин Анчев.

По повод своето гостуване в БУЦ ”Знание” за12-тия рожден ден на училището, нашият скъп гост сподели:
“ Днес посетих БУЦ “Знание” – българско училище в Arlington Heights, IL. Прекрасни български деца, високо професионален педагогически състав и един всеотдаен директор – г-жа Лили Паслиева!
Трудно е да се опише какво вълнение у човек предизвикват деца, повече от които не са родени в България, но които пишат и разказват за своята Родина с истинска обич в сърцата. Които пеят “Облаче ле бяло” и които рисуват карта на света, на която България е разположена в центъра”.

Честит 12-ти рожден ден БУЦ “Знание”- ОБИЧАМЕ ТЕ! Желаем ти от все сърце много успехи и занапред!

БУЦ ”Знание”, Арлингтан Хайтс
821 N Arlington Heights Rd.
1-847-858-9147
Специално за в. „България СЕГА“