БУЦ ”ЗНАНИЕ”, АРЛИНГТОН ХАЙТС ОТВОРИ ВРАТИ ЗА СВОИТЕ УЧЕНИЦИ ЗА 12-ТИ ПЪТ!

Развълнувани се събраха пред училищните врати деца, родители, учители и приятели  на българското Знание, за да открият заедно за 12 път учебната година в БУЦ”Знание” в Арлингтон Хайтс. Децата нямаха търпение да срещнат своите учители и съученици. Усмихнати, пременени с букети в ръце пристигаха и изпълваха родното училище с българската си реч и по детски чистия  и весел смях. Нямаха търпение да разкажат за лятото прекарано при баба в България, за местата, които са посетили за нещата, които са видели. Приличаха на жуженето на рой пчелички, готови да събират меда на знанието и науката.
Чу се българският химн и всичко затихна. Започваше официалното откриване на 12-тата подред учебна година. Знаменосците изнесоха българското и училищното знаме и застанаха мирно до него. Момиче с народна носия пристъпи плахо  напред и ясно и чисто прозвучаха родните слова от стихчето.
                 Взе си сбогом и отмина
                  лятото по своя път.
                  На учебната година
                 ето пак дойде редът.
Заредиха се песнички и стихчета, а вълнението растеше. Всички слушаха в захлас. Г-жа Лили Паслиева – директор на БУЦ”Знание”, произнесе развълнувана кратка реч, за  да поздрави децата, родителите, учителите и приятелите с първият учебен ден, който е още по-вълнуващ, заради това, че сме далече от България и спазваме традицията на този най-хубав ден.  Изтъкна, че се гордее с успехите, които децата постигат в училище, родолюбивия дух на родителите, който година след година ги води отново и отново в родното българско училище, гордее се и с  ентусиазма  и всеотдайността,  с който  работи учителският колектив и голямата любов и признателност, с която се отплащат децата и родителите за големия им възрожденски труд.  Дойде реда и на първолачетата и те със звънливите си гласчета рецитираха и пяха, за да покажат, че са готови за първи клас, за буквите и за милото букварче, което ги очаква в класната им стая. По традиция учениците от втори клас им връчиха ключът на знанието и те с радост го приеха. Отчупиха  си от благата пита с мед, минаха по плиснатата вода от менчето, взеха в ръка китката здравец с моливче да са ученолюбиви и следвайки звънкия глас на училищния звънец бодро закрачиха към класните стаи ДА СЕ УЧАТ И ДА СПОЛУЧАТ!
НА ДОБЪР ЧАС МИЛИ ДЕЦА! БЪДЕТЕ ЗДРАВИ, УЧЕТЕ ЕЗИКА НА СВОИТЕ РОДИТЕЛИ И СЕ ЧУВСТВАЙТЕ ГОРДИ, ЧЕ СТЕ ПОТОМЦИ НА СЛАВЕН И ВЕЛИК НАРОД!
С благодарности към всички родители, които избраха да са част от голямото и сплотено семейство на БУЦ ”ЗНАНИЕ”.
 Бъдете сигурни, че оставяте децата си в сигурни ръце!
*Благодарим за традиционния книжен базар на Зорница Иванова и Интернет книжарница „Детство моe“, които за поредна година зарадваха всички с прекрасните детски книжки, които можеха родителите да подарят на своите деца за първия учебен ден.
 
Благодарим за вкусните питки на Росица Вълчева, която с много любов, години наред прави погачите на този специален ден!
Благодарим за традиционния книжен базар на Зорница Иванова и Интернет книжарница”Детство мое”,  които за поредна година зарадваха всички с прекрасните детски книжки, които можеха родителите да подарят на своите деца за първия учебен ден.

 БУЦ ”Знание”- 821 N. ARLINGTON HEIGHTS RD.,
ARLINGTON HEIGHTS
1 847 858 9147
специално за в. „България СЕГА“