Първи учебен ден на българско училище „Нов живот“

Емоциите от лятото още не са отминали, но пък, ако не бъдат споделени, какви емоции са?
Време е отново да се видят приятели и учители, да си поговорят за лятото и хубавите преживявания.
За девети пореден път отвори врати Българско училище „Нов Живот“за децата от Чикаго. Този ден ще остане незабравим не толкова в думите, колкото в сърцата на всеки един от нас. Всички сме в очакване на ученици и гости на тържеството, което успяха да подготвят с голямо старание както най-малките, така и най-големите възпитаници на училището. Децата показаха, че наистина могат, дори и за кратко време да се подготвят за празника.
Започнахме деня с песни и танци за вдъхновение. На сцената са повечето ученици в очакване началото на тържественото откриване. Децата запяха познатата на всички песен „Знамето ни е трицветно“. Какво по-хубаво за ухото е да се насладиш на звънките детски гласчета! Програмата продължи със стихчета за отминалото лято и трепетите от първия учебен ден.
И тук най-малките ученици от детската градина към училището ни изненадаха с подготвени от тях песни и танци. Като емоционален завършек на празника, учениците, посещавали Лятната академия за интелигентности ни представиха едно чудесно изпълнение на китка от народни танци подготвени под ръководството на хореографа Константина Иванова.
В заключение на празника директора на училището госпожа Хриска Перфанова пожела на ученици, учители и родители да е здрава, мирна, успешна и благословена новата учебна 2016/2017 година.
Пасторът на Църква „Нов Живот“ Владимир Георгиев благослови с молитва всички ученици, родители и гости на тържеството.
Ето, че първият училищен звънец приканва всички ученици и учители към класните стаи. Децата бяха изпратени с благослов, пътят им бе поръсен с менче с вода и здравец и те получиха парче вкусна пита с мед приготвена с много любов от баба на ученици в училище.
На добър час, скъпи ученици и учители!

Антония Василева
специално за в. „България СЕГА“