BULGARIAN LANGUAGE SCHOOL “JOHN ATANASOFF”

OAKTON COMMUNITY COLLEGE
1600 E. Golf Road, Des Plaines, IL 60016
Tel.: (773) 817 – 9917

БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ „ДЖОН АТАНАСОВ“ в ЧИКАГО,
носител на  Почетен медал ” Иван Вазов” на Държавната агенция  за българите в чужбина от 2010г. и Почетен сребърен плакет „130 години Учредително народно събрание”, удостоено от НС на Република България през 2015г. за цялостната си просветителска дейност                      

ПРЕДЛАГА
ОБУЧЕНИЕ  ПРЕЗ УЧЕБНАТА 2016/17 ГОДИНА
В СЛЕДНИТЕ РАЙОНИ НА ЧИКАГО :

Des Plaines,  Oakton Community College,1600 E. Golf Road, IL 60016 всяка събота;

River Grove, Guerin College Preparatory High School, 8001 W. Belmont, IL 60 171   всяка неделя от 9.00ч. до 13.00ч. ;

Palatine, 133 Roselle Road, IL 60 067 всяка събота от 9.00ч. до 13.00ч. 

Училище”Джон Атанасов”  провежда обучение на ученици от детски групи до 12-ти клас по български език и литература,  история и география  на България, както и извънкласни форми: фолклорни танци, музика,  спортни танци, изобразително изкуство, математика, шах, детско програмиране и други.
Училището е с 15 годишна история като лицензирано към Министерството на образованието в България и издава удостоверения за проведено обучение по български език история и география на България, които дават възможност за продължаване на образованието в България без полагане на  приравнителни изпити.
 Учебната програма на българско училище “Джон Атанасов” е одобрена и от Illinois State Board of Education, съгласно което българският език, изучаван в училището, се включва като кредитен предмет в американските дипломи за средно образование на учениците.
 ЗА ПО–ГОЛЕМИ  УЧЕНИЦИ  И СТУДЕНТИ СЕ ПРЕДЛАГАТ КУРСОВЕ ЗА БЪРЗО ИЗУЧАВАНЕ НА БЪЛГРАСКИ ЕЗИК  НА РАЗЛИЧНИ НИВА – ИНТЕНЗИВЕН, НАДГРАЖДАЩ, ОПРЕСНИТЕЛЕН,  В ГРУПОВА ИЛИ ИНДИВИДУАЛНА  ФОРМА
Обучението се провежда от висококвалифициран педагогически колектив. Трима учители са удостоени с Почетна грамота „ Неофит Рилски” на министерството на образованието и един с Почетен медал” Паисий Хилендарски” на Държавната агенция за българите в чужбина. Четирима от преподавателите са сертифицирани и в САЩ и са действащи учители  и в американската образователна система.
 
За повече информация и записвания:
 email: bmi_ me @yahoo.com;
тел. 773- 817- 9917 от 8.00ч. до 12.00ч.

 ВНИМАНИЕ: ЗА ВСИЧКИ НОВОЗАПИСАНИ УЧЕНИЦИ УЧИЛИЩЕТО ПРЕДЛГА БЕЗПЛАТНО ЕДНОМЕСЕЧНО ОБУЧЕНИЕ ОТ ДАТАТА НА ЗАПИСВАНЕ

 ВНИМАНИЕ: Училището търси да назначи учители с начална, предучилищна педагогика, българска филология и география.