ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ!

24 май е празник на всички българи! Празник на буквите, с които четем и пишем. Празник, който ни кара да се чувстваме горди, че сме българи и сме наследници на славен и велик народ.

БУЦ ”Знание”– първото светско училище в Чикаго – от 2005 година, приключи много успешно своята 11-тата подред учебна година.
Годишният концерт на училището беше изключително добре подготвен и организиран, като зарадва всички родители и приятели, дошли да уважат децата и техния труд.
Звучеше чиста българска реч, обстановката битова, децата – част от тях облечени в национални костюми, а дуги гордо носеха тениски 24 май с карта на България.
Всички се изправят на крака, за да посрещнат знамената, българското знаме и знамето на училището, под звуците на Българския химн. Следват изпълнения, сценки, песни и танци, които предизвикаха бурните ръкопляскания и аплодисменти на публиката.
През тези единадесет години БУЦ ”Знание” и екипът от всеотдайни учители и родителите, приемат като своя специална мисия запазването на езика, запознаване с историята, предаване на бит, култура и традиции на своите деца.
БУЦ ”Знание” изказва своите благодарности към всички, които подкрепят българското знание: учители, родители, дарители, приятели, ДАБЧ, МОН и още много , много хора, фирми и организации, които сплотени като един правиха и невъзможното  възможно в името на българското училище, децата и тяхното обучение по роден език! Благодарим ви за подкрепата!

Честит празник на всички българи! Честит 24 май!

БУЦ ”ЗНАНИЕ”
821 N Arlington Heights Rd.
Arlington Heights
Специално за в. „България СЕГА“
Снимки- Стив Иванов и  Positive Image Photography Inc.

 

Започна записването за учебната 2016- 17 година
Тел. 1 847 858 9147
center@bgznanie.com