КЛУБ “МЛАДИ ВЪЗРОЖДЕНЦИ” В ЧИКАГО

КЛУБ “МЛАДИ ВЪЗРОЖДЕНЦИ”.
 
Учениците от БУ  “Родна реч” и “Родолюбие” към БУЦ ”Знание”, Чикаго бяха вдъхновени  от поредицата мероприятия посветени на Левски и 3-ти март – Освобождението на България от Османско иго, в които участваха. Още през януари те започнаха да се подготвят за участие в IV-ти Международен конкурс Васил Левски. Рисуваха и пишеха запленени от героизмът и всеотдайността на Апостола и спечелиха две призови места- едно за поезия (Самуил Логсдон ) и другото за рисунка (Александра Михайлова). Участваха и в поредната олимпиада за Левски в Града на ветровете, където се представиха с презентации за къщата музей Васил Левски – Карлово и всичко, което бяха научили за Левски в изкуството. С много патос те рецитираха Обесването на Васил Левски и пяха възторжено “Боят настана”. Кулминация за нашите млади възрожденци беше достойното им представяне под  високо и гордо развяващия се трибагреник издигнат за 3-ти март в самото сърце на огромния град- пред кметството на Чикаго. Там те развълнуваха сърцата и разплакаха от умиление присъстващите – българи и американци с артистичното и с много патос изпълнение на Одата за възхвала на героизмът Опълченците на Шипка на Иван Вазов.
Вдъхновението  на децата се превърна в нетърпеливо  очакване на обявената дата на събранието за официално учредяване в БУЦ ”Знание” на  първия клуб “Млади възрожденци” в Чикаго.
Идеята е черпейки вдъхновение от живота и дейността на Васил Левски и други наши възрожденци да укрепваме духовните ни ценности, да пазим и следваме техния пример.
Децата бяха във възторг. Изработен беше и плакат на Младите възрожденци. Родителите проявиха много голям интерес и подкрепиха създаването на клуба.
Честито, Млади възрожденци на БУЦ ”Знание”!  Клубът е отворен и нека растат редиците му и се умножават добрите му дела!
Благодарим на Общобългарски комитет “Васил Левски”и специално на г-н Василев за наградите на класираните  участници в IV –ти международен конкурс Васил Левски и затова, че бяхме  поканени и приети радушно в голямото семейство на Младите възрожденци в България и по света, носещи в сърцата си негаснещия  пламък запален от Ботев и Левски, съхраняващ българщината и патриотичното самосъзнание на народа ни!
 
БУЦ ”Знание”, Чикаго
Клуб “Млади възрожденци”
Специално за в. „България СЕГА“

 

 

ESL класове за възрастни в БУЦЗнание”

 БУЦЗнание” в Арлингтон Хайтс предлага курсове по английски език за възрастни.

Всяка събота от 13:30 ч.

*Kласовете предлагат развитие на писмени и устни говорими умения чрез реални диалози, дискусии и упражнения на теми като работно място,образование, здраве, ситуации от живота и многодруги.

*Подготовка за Изпит за Американско гражданство.                     

*ПОЛУЧАВАТЕ СЕРТИФИКАТ ЗА ВЗЕТИ КЛАСОВЕ И ЗАВЪРШЕНО НИВО.

* БУЦЗНАНИЕ В АРЛИНГТОН ХАЙТС

ПРЕДЛАГА УРОЦИ ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ЗА АМЕРИКАНЦИ.

 

Тел. 1 847 858 9147    center@bgznanie.com

821 N Arlington Heights Rd., Arlington Heights, Il