Зелено училище

Движението е естествена потребност на всяко дете и е основно профилактично средство за укрепване на детското здраве. Децата имат огромна нужда от движение, но не винаги могат да я задоволят. Все повече деца и ученици прекарват свободното си време пред телевизора или компютъра, вместо да играят и спортуват сред природата. Всичко това води до обездвижване, което е с негативно отражение за здравето на развиващия се детски организъм.

Движението в детска възраст има значение за нормалния физически растеж и развитие, които в тази възраст са особено интензивни процеси. Ето защо от най-ранна възраст детето трябва да се възпитава да предпочита активното движение вместо електронните игри и гледането на телевизор.

Стана традиция всяка есен и пролет в Българското училище „Родна Реч” да има ЗЕЛЕНО УЧИЛИЩЕ. Децата го очакват с радост, защото този ден ученето е съчетано с природата и красотата от нея.

За насладата и радостта от този ден, допълнени от прекрасното време, съдим по снимковия материал, предоставен  за вестника от Тодор Минчев, родител.

БУЦ “ЗНАНИЕ”

 
40_zelenoychilishte026_195 40_zelenoychilishte038_195 40_zelenoychilishte043_195