Изложба на детски рисунки „НАРИСУВАЙ МОЯТА ПРИКАЗКА”

petrankakirilovaruse12g_360ЕЖКО ЗА ДЪРВА

Ежко в близката гора
днес е ходил за дърва,
тънки съчки за подпалки
и шишарки, и листа….

Hedgy in the woods

Hedgy was at the near forest
to chop some wood today
tiny pieces for the fire home
also leafs and cones to make his pay……

Завърши конкурса за детска рисунка “ Нарисувай моята приказка”, който се проведе това лято от поетесата Райна Недялкова. Задачата на младите участници бе да нарисуват своето виждане и разбиране на поетичната приказка “Ежко за дърва”. За участниците нямаше ограничения за броя на рисунките, материалите или възрастта.

Въпреки, че крайния срок на конкурса беше 31 август, рисунките продължават да пристигат и през септември. Така първоначално планиранираната в края на септември изложба, най-после е подготвена и датата на представянето е 13 октомври.

Изложбата ще представи рисунките на всички участници и ще бъдат обявени победителите от конкурса. Техните творби ще илюстрират детската книжка „Ежко за дърва”, която се подготвя в електронен вариант. Участници са деца от цял свят, които отразяват своите емоции след прочитането на приказката в техните пъстри рисунки, търпеливо и образно сътворени на белия лист. Децата използват смело въображението и техниките на рисуване. Използвани са моливи, пастели, водни и акварелни бои, дори и компютър.

9mirastaykova2_300Отзивите на участвалите деца са, че конкурса е осмислил тяхната лятна ваканция, дал им е възможност и настроение да творят.

Ето какво сподели Райна Недялкова за конкурса:

„Резултатите от този конкурс надхвърлиха и най-смелите ми очаквания. Тези деца са прекрасни. Прекарах много време пред компютъра и контакта ми с тях беше истинско удоволствие. Сега имам техните рисунки, също и тяхното приятелство. Знаете ли какво ми писа една от участничките, Радостина от Благоевтрад, когато разбра, че рисунката й е избрана да участва в моята книжка? “Госпожо Недялкова, вие направихте по-усмихнат моя ден”. Няма по-голямо щастие от това, да знаеш, че си донесъл на някого радост, няма по-голяма награда за моя труд от усмивките на детските лица.”

Изложбата ще се проведе в събота вечер на 13 октомври, 2007 от 5 часа, в сградата на Български Учебен Център “Знание” в Arlington Heights. След официалното откриване ще бъдат обявени победителите и раздадени грамоти, след което изложбата ще продължи с коктейл парти. Входа е свободен за всички които желаят да видят рисунките на малките художници и да се докоснат до техния прекрасен свят.

Стела КАЛАЙКОВА, в.”България Сега”