Дядо Коледа в БУЦ „Знание“

Красива и празнично украсена стаята на 2к-с при БУЦ”Знание” очаква своите възпитаници и гости. Мотото на тазгодишното коледно тържество е:”В света на народните приказки”.Та нали изучихме доста от тях.Време е да покажем какво знаем. Родители,братчета и сестрички,гости притаиха дъх в очакване,а там в кулоарите на импровизираната сцена цареше трескава подготовка.Последни приготовления и насоки. И ето,че всичко започва в уречения час на фона на българска народна музика. В ролята на водещ е Катрин. С усмивка на лице тя приветства с добре дошли. Предлага всички заедно да изиграем една игра. Те-децата, да представят откъси от български народни приказки, а гостите – родителите да познаят коя е тя. Разбира се трябва да открият и коя пословица ѝ приляга най-много. За награда обещава по една “златна” ябълка. И така започваме. Внимание!
Стартът е даден от Деннис, който влиза в ролята на разказвач. В ролята на Косе Босе е Алегра, а Алекзандър Недев, Максим и Момчил се представят като копачите.
Сцената е подгрята. Идва следващата приказка. В нея в ролята на разказвач се развихря Александър Петлешков, а Максим и Раян викат “неволята”, изпратени от баща си – Алекзандър Недев- за дърва в гората.
Идва ред на Деннис и Момчил да покажат на баща си Алекзандър Недев колко са работни.
За финал Раян подхваща приказка за всеизвестния Хитър Петър, а Деннис и Александър му пригласят.
Водещата е заета през цялото време. Оказа се,че отборът на родителите, не може да бъде затруднен с приказки. Та нали те са тези, които всяка вечер ги четат на децата си преди заспиване, с единствената надежда да запалят в тях искрицата на любовта към българското народно творчество.
Тъкмо всичко, като че ли, приключи и се чу звън от шейната на Дядо Коледа. Ето го и него,с усмивка и голям чувал.Детските личица засияват по-силно. Та нали добрият старец идва с пълен чувал с подаръци. Грабват домашно изработените сурвачки и хайде по гърба му. А той нали си е благ им раздава подаръци. В този момент пристигат и истинските коледари от 4-ти к-с. Те изпълват стаята с благопожелания и наричания.
Благодаря ви скъпи родители, за искрицата българщина, която всяка Коледа поставяте да свети на елхата. Тя топли душите и ни дава светлина в бъдещето!

БУЦ “Знание’
Честити Коледните и Новогодишни празници на деца, родители, учители и всички дарители и приятели, които подкрепят българското ЗНАНИЕ!

Елена Нанева, кл.р- л на 2 кл. БУЦ”Знание”,
821N Arlington Heights Rd.
специално за в. „България СЕГА“
_______________________________________________________________

Измина една незабравима събота, в която учениците от 1 клас от БУЦ „Знание“ с ръководител Яна Стойкова представиха своето Коледно тържество пред родители, близки и приятели. Всички бяха много развълнувани и с трепет очакваха тържеството. Децата се представиха отлично, а им беше първи път, в който учат стихотворения наизуст. С песни и стихчета зарадваха своите родители и ги накараха да се чувстват горди с успехите, които сме постигнали заедно. Разбира се,че имаше трепети и в очакване на Дядо Коледа. Всички се струпаха около него , като пристигна с големия чувал, пълен с подаръци. Родителите също се бяха приготвили с вкусна българска погача – пита, баница, плодове. След тържеството всички заедно си похапнахме от вкусната трапеза.
Пожелаваме на всички светли празници, светлина в семействата и светлина в душите!