УЧИЛИЩЕ ,,РОДОЛЮБИЕ”-ЧИКАГО

Рождество Христово пак Христианите празнуват!
       
В българското  училище ,,Родолюбие” учениците отдавна се подготвяха за Коледното тържество.
Със сръчните си ръчички децата от детската градина и класовете изработиха коледни картички, написаха писма на Дядо Коледа и ги поставиха в красиви рамки. Тези, които още  не могат да пишат, изрязаха картинки с желаните от Дядо Коледа подаръци и ги залепиха върху писмата. Изработиха и няколко суровакнички, украсиха учебните стаи с елхички, снежинки, звънчета, балони. В извънкласната форма ,,Бит, традиции, фолклор” децата изработиха зимна картина, елха и образа на Дядо Коледа като използваха различни материали – памук, зелени клонки, копчета, боички. Участниците в извънкласната форма по ,,Изобразително изкуство” нарисуваха прекрасни рисунки. Цялата украса беше дело на децата! Като прибавим и красивата Коледна елха обстановката беше приказна!

     
Бяхме готови за Коледното тържество!
Ето, че дойде и този ден!
На фона на коледна песен, облечени прекрасно, усмихнати, весели, излязоха  на сцената децата.
 
Нашите гости – директорката на училището Лили Паслиева, родителите, роднини – бяха представени официално от децата. Но имаше и изненада – специален гост на нашето тържество беше и Теодор Николов, който прие поканата да поздрави всички с изпълнението си на китара.
Тази година Дядо Коледа ни изненада и дойде още в началото на тържеството – пожела да види цялата ни програма, за да прецени той и джуджетата заслужено ли са избрали подаръците на всяко дете. И беше много приятно изненадан! Всички деца рецитираха дълги, дълги стихотворения, включително и най-малките от детската градина.
Ясно се виждаше и чувстваше колко много се гордеят родителите с отличното представяне на децата си. Благодарим Ви родители за голямата помощ, която ни оказахте!
Много радост бликаше в очите на децата когато Дядо Коледа раздаваше подаръците. Всяко дете се снима с него. След това децата разопаковаха подаръците си, почерпиха се.
 
          
Тържеството завърши с кръшно българско хоро, което поведе самият Дядо Коледа.
 
Тържества от този род са прекрасна форма за изучаване и утвърждаване на българските традиции.
Благодарим на Американската система, че ни дава тази възможност!
Весела и щастлива Коледа!
Д.Ангелова
Учителка в у-ще ,,Родолюбие’’
специално за в. „България СЕГА“