Работилница на Дядо Коледа

Коледният дух събра за 11-ти пореден път деца и възрастни в БУЦ ”Знание”, за да изработят своите коледни картички, сурвачки и украси.
Децата пристигнаха носейки своите дрянови клончета внимателно избрани специално за сурвачки.
Залата ги посреща приготвена и украсена, звучи коледна музика и създава коледно настроение, заемат местата си с нетърпение и след кратките обяснения за техниките и материалите, които ще използват дадени им от преподавателите по приложно и изобразително изкуство, работата в “работилницата” започна. Елхички обсипани с блясък, джудженца с накривени калпачета, искрящи коледни звезди и звънчета, пухкав сняг на парцали и сякаш всичко оживява. А сурвачките с пъстротата на багрите си, грабват погледа ти и не можеш да се откъснеш от тях. Украсени  са с пуканки, нанизан ушаф и жива вълна. Носят бита и колорита на родното.
 
БУЦ”Знание”- 821 N Arlington Heights, Il
Специално за в. “България СЕГА”

 

 

 

Дядо Коледа е пак дошъл

Дядо Коледа се спря да види тържеството на децата от БУ ”Родолюбие” .

 

Дядо Коледа изморен от дългия път се отби да поздрави децата от БУ”Родолюбие” и да види тържеството, което бяха подготвили. Изненада ги с един огромен чувал с подаръци, а те му се зарадваха много – пяха песнички, рецитираха му стихчета и играха сценки за добрия старец, както и за своите родители и учители. Сами си бяха направили сурвачките, с които сурвакаха за здраве всички гости на тяхното тържество. Дядо Коледа ги поздрави и им раздаде  подаръци.

 

От БУ ”Родолюбие” специално за в. „България СЕГА”

2940N 75 Ct., Elmwood Park, Il