Allegra's Hat Шапката на Алегра

На 5 декември в БУЦ „Знание” имахме удоволствието да посрещнем  Мира Кели – автор на книгата Beyond Past Lives, която е публикувана в САЩ от издателство Хей Хаус и в България от издателство Кибеа под заглавието “Пътуване в минали животи”.  Мира е леля на нашата ученичка Алегра Фуджи от втори клас, с  класен ръководител г-жа Елена Нанева. Мира представи книгата  си “Шапката на Алегра”, която е написала за своята племенница- Алегра. Двете  заедно четоха книгата на децата от класа. “Шапката на Алегра” разказва за семейството на малката Алегра и нейната сестра Евелин и е прекрасна история за една красива шапка, която вятърът е грабнал от ръцете на едно момиченце и приключенията, които ѝ се случват, когато тя се среща със птички, зайчета и бобъри.

Книжката научи малките читатели на уроци за важността на семейството, как да се справят със страхове си, да вярват в чудеса, доверие и подкрепа. 

Богатите и прекрасни илюстрации и интересните, увлекателни истории разказани в книжката много развълнуваха децата и създадоха уживена дискусия. Малките ученици бяха много щастливи, че всеки един от тях получи книжката за подарък.

БУЦ ”Знание”- 821 N Arlington Heights, Il
Специално за в. “България СЕГА”