Какво постигнаха през тази година учениците в часовете по български език в нашето училище "

Патиланско царство”? Освен , че пишат и четат много по- добре, те се  научиха да пишат есета – голямото предизвикателство , пред което се изправят всички млади хора, искащи да продължат образованието си в престижни университети…Защото там влизат само мислещи и креативни интелигентни личности…Ние изграждаме такива в училище “Патиланско царство”. Насладете се на детското въображение и логика, добре изразена в техните есета.
          
Една от темите беше ” Съществува ли Дядо Коледа” ?

     ЖОРО : “Да , аз мисля ,че Дядо Коледа съществува, защото той не носи само подаръци на децата.Носи им нещо по- важно – вяра..И така те се опитват да са добри, защото вярват, че  той ще дойде в Коледната нощ..
 Дядо Коледа иска всички деца да са щастливи. И прави всичко възможно да е така.Според мен , той е истински…”

  КРАСИ : “Не ,аз мисля, че Дядо Коледа не е човек. Как може дебел човек да хвърчи с елени и шейна? Как може да раздаде толкова много подаръци за една вечер? Звучи ми малко като приказка..
 Спомням си веднъж, на Коледа, празнувахме с приятели.Аз отидох в съседната стая да си налея вода и видях, как мама опаковаше подаръците…
   Не, аз не мисля, че той е истински. Но на мен ми харесва идеята да правиш добро. Защото той дава подаръци и на добрите, и на лошите хора. По този начин добрите се стараят да са още по- добри, а лошите се опитват да станат като тях…добри…”

ТЕО: “Дядо Коледа е нещо, което съществува , но какво е то ? Може би легенда ? Идея? История или лъжа? Каквото и да е той, аз искам да го има , защото е хубаво да вярваш в нещо добро…
Аз мисля, че той е човек..И ми се иска лично да го срещна, когато влезе вкъщи..Искам лично да му благодаря за подаръците..И да му кажа, колко съм щастлив, че го има…”
   
 Тео имаше шанса лично да  благодари на Дядо Коледа…И всички деца от училище “Патиланско царство” …  Да вярваш в доброто и да си негов посланик – ето това се казва мисия , за която си струва да се живее… 

( следва продължение)
                                  
 Роси Дамянова
училище ” Патиланско царство”
специално за в. „България СЕГА“