ТРЕТИ ПИАНО ФЕСТИВАЛ ЗА БЪЛГАРСКИ ДЕЦА НА ЧИКАГО

На 25 април в библиотеката на DesPlaines  се проведе Трети подред Пиано Фестивал за български деца от района на Чикаго. Събитието се организира от „Български учебен Център Знание“ и преподавателката по музика и пиано в центъра Даниела Стоянова-Смит, която представи 16 от своите ученици. Събраха се 24 деца на възраст от 5 до 12 години. Всички бяха  подготвили по една пиеса на различни композитори, вкл.български (Парашкев Хаджиев). Получи се един красив и многозвучен празник на музиката и пианистичното изкуство. Децата бяха мотивирани и мобилизирани да покажат и споделят своят труд и талант. Голямата изненада на този концерт беше 11 годишния Стивън Андреев, който представи свое произведение- „Прелюд в Ла“. Желаем му успех напред! Несъмнено фестивала беше истинска наслада за сърцето и душата. Ето и отзивите на някои от родителите:
Мая Грънчаров: Ели беше много щастлива, че и тя участва. Родители, роднини и приятели сме много горди да видим изявата на малките талантливи български пианисти!
Петя Тошева: Още веднъж благодарим за поканата, за чудесната организация и прекрасните грамоти, статуетки и подаръци за децата!
Луиза Василева: Благодарим ви много за поканата да участваме и тази година.  Изабела беше много ентусиазирана и тази изява наистина и помогна да се представи по-добре и на конкурса.  Много сме впечатлени от отличната организация и високо ниво на вашия фестивал, благодарим отново и всичко най-хибаво!
Приветстваме всички участници, които дойдоха да споделят с нас своите умения и желание да бъдат част  от едно красиво българско събитие. И очакваме всички , които не са успели да се явят тази година, да се видим в следващия ни подред фестивал!

Даниела Стоянова-Смит
Преподавател по музика и пиано
БУЦ”ЗНАНИЕ”, Чикаго
Специално за в. „България Сега“