Изкуствата в живота децата

ЗАЩО ВСИЧКИ ДЕЦА ОБИЧАТ ДА РИСУВАТ?
Защо детето ви се нуждае от рисуване?

Няма дете, което  да не рисува.  Всички деца  обичат да рисуват. Това е техният начин да изразят себе си и света, който ги заобикаля. 
Защо престават да рисуват когато пораснат?
За децата рисуването е важна част от процеса на изследване  и опознаване на света, както и изразяване на собственото си отношение към  заобикалящата ги действителност.  Понякога  на  родителите  им е трудно да оценят необходимостта на детето да рисува.
 Рисувайки децата създават, творят нещо със собствени сили и възможности  и това помага да  се развива въображението им и да се чувстват творци.
Завъртулките, формите, цветовете ограмотяват децата, учат ги  на внимание, детайлност, естетика и стил.
Заповядайте в класовете по рисуване и приложно изкуство.
Арт студиото се води от Мария Кузманова, имаща опит за работа с деца от всякакви възрасти, както и един от най – търсените и продавани художници в Америка.

НАРОДНИ ХОРА И МОДЕРНИ ТАНЦИ
Докоснете се до вълшебството и магията на танца

Това, което ще научите при нас ще ви тонизира, зареди с енергия, обогати духовно и физически и ще ви срещне с нови хора и изживявания.
БУЦ ”Знание” предлага народни хора и модерни  танци за вас и вашите деца! Нашата основна цел при децата е чрез танците и модерния балет да възпитаме музикалната и двигателната им култура. Да събудим в тях ритмичността, грацията и естетиката. Народните хора за децата ще ги запознаят с българската култура, бит и традиции, а  за тези които вече обичат българското хоро ще намерят място, където заедно със съмишленици ще могат да се насладят отново и отново на вълшебството и магията на фолклорните ни танци.
Професионални инструктори, с дълъг опит в областта на танците  ще  се занимават с вас.
Народни танци – Константин Маринов и Модерни танци с Биляна Неофитова.

Музиката неизменно важна за света на детето
Хоровото пеене подобрява паметта, речта, работоспособността, намалява стреса.
 
 Детето е роден творец и музиката е първото изкуство до което то се докосва. Ако бъде поощрявано в опита си да твори и изразява себе си чрез музика детето намира винаги баланс, расте умствено и физически здраво, независимо през какви житейски трудности преминава. Ако му липсва обич, то я преоткрива лесно чрез музиката. Тя утешава, лекува, възвисява!
Очакваме с голяма радост българските деца и нека заедно да направим един прекрасен хор.
Даниела Стоянова-  пианистка, диригент и вокален педагог.
Участва в създаването на първия български детски хор и училище в Манхатън към Генералното Консулство в Ню Йорк.